21 mei: Moestuin-ontmoeting in Het Groene Woud

Publicatiedatum: 05 mei 2015

Het Groene Woud organiseert op 21 mei 2015 de Buurtmoestuin-ontmoeting bij Helicon Opleidingen en Voedseltuin Villanueva in Den Bosch. Er is veel gaande rondom buurtmoestuinen en op veel plaatsen in Het Groene Woud pakken inwoners het initiatief op om in hun eigen omgeving een buurtmoestuin te realiseren. Dit was voor Het Groene Woud de aanleiding om de Buurtmoestuin-ontmoeting te organiseren, waarbij informatie-uitwisseling, leren van elkaar en elkaar ontmoeten centraal staan. Aanmelden kan tot 15 mei a.s.

De volledige uitnodiging met programma is hier te downloaden.

 

 

Alle initiatiefnemers van, betrokkenen bij of geïnteresseerden in buurtmoestuinen zijn van harte welkom om aanwezig te zijn op de Buurtmoestuin-ontmoeting in Het Groene Woud. De bijeenkomst is bedoeld om kennis over moestuinieren te vergroten, ervaringen uit te wisselen, maar ook om elkaar verder te helpen met bijvoorbeeld zaden, gereedschap of andere vraagstukken. De bijeenkomst bestaat uit diverse workshops en sessies over moestuinieren en zorgt ervoor dat je in contact komt met andere initiatiefnemers. Deelname aan de bijeenkomst is gratis.

Villanueva

Een rondleiding over Voedseltuin Villanueva is een van de onderdelen van de Buurtmoestuin-ontmoeting. Oktober 2014 is deze voedseltuin in Den Bosch geopend. In de tuin verbouwen vrijwilligers verse groenten en klein fruit voor cliënten van de Voedselbank. Naast gezonde voeding levert de tuin ook op andere vlakken winst op. Mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt zijn nauw bij de teelt betrokken en ook landschappelijk is de tuin waardevol: grenzend aan de ecologische hoofdstructuur neemt de biodiversiteit in het gebied aanzienlijk toe. Daarmee is Voedseltuin Villanueva een waardevolle schakel tussen stad en platteland. Het initiatief is mede mogelijk gemaakt door Het Groene Woud.

Werkplaats Het Groene Woud-live

‘Werkplaats Het Groene Woud-live’ is het slotonderdeel van de Buurtmoestuin-bijeenkomst op 21 mei en brengt deelnemers in contact met experts, andere initiatiefnemers en organisaties. Via Werkplaats Het Groene Woud komen initiatieven en inzetbaarheid feilloos samen. Dat geldt ook voor initiatiefnemers van buurtmoestuinprojecten. Zij kunnen via www.werkplaatshetgroenewoud.com op zoek naar extra handen, materialen, advies en ideeën om initiatieven verder vorm te geven. Er zijn daarnaast ook genoeg mensen die zich juist willen inzetten om anderen te helpen. Ook zij kunnen zich aanmelden op deze website.

Aanmelden

De Buurtmoestuin-ontmoeting vindt plaats op 21 mei van 15.45 uur tot 19.00 uur bij Helicon Opleidingen en Voedseltuin Villanueva in Den Bosch. Deelname is gratis. Aanmelden voor 15 mei a.s. via streekhuis@hetgroenewoud.com.

Buurtmoestuin Het Groene Erf

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud