33 nieuwe gediplomeerde IVN Natuurgidsen uit Het Groene Woud

Publicatiedatum: 12 juli 2016

Na een opleiding van twee jaar en het afronden van hun 'meesterproef' hebben 19 juni jl. 33 cursisten van zes verschillende IVN afdelingen het diploma IVN Natuurgids ontvangen. IVN is een landelijke organisatie en staat voor: Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid. Met het diploma op zak gaan  deze vrijwilligers rondleidingen of andere activiteiten in de natuur organiseren.  Deze opleiding was georganiseerd voor, en door, vrijwilligers van de IVN-afdelingen Best, 's-Hertogenbosch, Sint-Oedenrode, Oirschot, Oisterwijk, Son en Breugel en werd financieel mogelijk gemaakt door Streekfonds Het Groene Woud en IVN NGC-fonds Brabant.

Trots op Het Groene Woud

Tijdens de officiële start van de diplomering riep Yvo Kortmann, voorzitter van Het Groene Woud, de gidsen op om vooral niet te vergeten om trots te zijn op Het Groene Woud en dit uit te dragen tijdens hun excursies. Het Groene Woud biedt namelijk een unieke mix van natuur, cultuur en vermaak. Tien gemeenten, grootschalige aaneengesloten natuurgebieden en authentieke landschappen, gelegen tussen de steden ’s-Hertogenbosch, Eindhoven en Tilburg, vormen samen Het Groene Woud. Het Groene Woud is zo bijzonder dat het is uitgeroepen tot Nationaal Landschap.

Trots op het resultaat van de IVN Natuurgidsenopleiding

Bea Peeters, van het landelijke IVN, benadrukte nogmaals de geweldige prestaties van alle vrijwilligers die deze opleiding weten te organiseren. Zij was onder de indruk van het niveau en de kwaliteit van de eindproducten. Verschillende groepen cursisten hebben in samenwerking met ondernemers en scholen educatieve producten ontwikkeld als 'meesterproef'. Zo staat er nu een heel groot bijenhotel bij Natuurpoort De Vresselse Hut, is er een geocache route door natuurgebied de Brand, een plan uitgewerkt voor een groen schoolplein in Oirschot (start in juli) en zijn enkele kant-en-klare educatieve projecten voor leerlingen van basisscholen ontwikkeld over natuur, bomen en ook over de wolf.

Trots op de IVN vrijwilligers

De IVN afdelingen in Het Groene Woud komen regelmatig bij elkaar voor een regio-overleg. De huidige regiovoorzitter, Jan Ackermans van IVN Best heeft tijdens zijn woordje alle nieuwe gidsen gefeliciteerd met dit mooie resultaat en alle vrijwilligers bedankt voor de geweldige samenwerking.

Tot slot zijn alle cursisten door de docenten toegesproken en is de middag met een welverdiende feestelijke borrel afgesloten.

De nieuwe, gediplomeerde IVN Natuurgidsen

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud