Bijeenkomst 'Jaar van de Bodem' op 11 maart

Publicatiedatum: 25 februari 2015

Op 11 maart organiseert de Provincie Noord-Brabant de bijeenkomst Jaar van de Bodem. 2015 is uitgeroepen tot internationaal Jaar van de Bodem. Omdat de bodem van levensbelang is voor de voedselproductie, de natuur en het ecosysteem.

Bijeenkomst 11 maart

De Provincie Noord-Brabant nodigt agrariërs, ondernemers, wetenschappers en overheden uit om mede vorm te geven aan een vitale bodem in Brabant. De bijeenkomst vindt plaats op 11 maart van 13.00 tot 17.00 uur gevolgd door een netwerk-borrel tot 18.00 uur op het Provinciehuis aan de Brabantlaan 1 in 's-Hertogenbosch.

U kunt zich tot vrijdag 6 maart hier inschrijven voor de bijeenkomst. Dagvoorzitter is Theo Edelman.

Bodem: natuurlijke en agrarische functies

Centraal staat het uitwisselen van lokale initiatieven, projectideeën, nieuwe projecten en pilot-onderzoeken. De provincie biedt daar graag een podium voor. De bodem is namelijk van levensbelang. Daarom is het van grote betekenis dat deze zoveel mogelijk op ecologische wijze functioneert en voor volgende generaties geschikt blijft, voor zowel natuurlijke als agrarische functies.

Deelnemers

De deelnemers van de bijeenkomst lopen uiteen van initiatiefnemers en projectdeelnemers tot branche-organisaties en onderwijsinstellingen en van agrarische ondernemers tot natuurbeschermers. U kunt ook vorm aan deze dag geven door informatie, perspectieven en (best) practices uit te wisselen, en door projecten te delen en projectpartners te ontmoeten.

Verbinden van partijen

De rode draad in de bijeenkomst is het verbinden van partijen en projecten, het verdiepen van kennis en het verbreden door het uitrollen van voorbeelden. Daarbij gaat het niet alleen om de bodem maar ook om de relatie met water, natuur en milieu, en met economie en ruimte.

Workshops

De workshops hebben de volgende onderwerpen:

  • Bodem en waterkwaliteit,
  • Vitale bodem - samenwerking en afstemming,
  • Bodemgebruik en Economie en
  • Duurzaam bodembeheer en agro-communities.

Meer informatie over de workshops en inschrijven is hier te vinden.

Jaar van de Bodem

De organisatie van het Internationaal Jaar van de Bodem ligt bij de FAO, de Food and Agriculture Organization van de Verenigde Naties. Zij initiëren dit jaar onder het motto Healthy soils for a healthy life. 

 

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud