Bijeenkomst Podium Circulair: Lucas de Man brengt 'Wij Varkenland'

Publicatiedatum: 16 oktober 2017

Cultureel platform Podium Circulair - met als thuisbasis De Kleine Aarde in Boxtel - houdt dinsdag 24 oktober een bijeenkomst over het thema Landbouw met Toekomst. Podium Circulair wil kunstenaars betrekken bij de realisatie van een circulaire samenleving. Een onderwerp dat ook opgenomen is het Uitvoeringsprogramma 2017-2020 van Nationaal Landschap Het Groene Woud.

Tijdens deze avond, die om 19.00 uur begint, speelt Lucas de Man zijn solovoorstelling Wij, Varkenland. Lucas gebruikt het varken en diens wereld’ als metafoor voor onze huidige veranderende wereld en de zoektocht naar zijn rol daarin. Voorafgaand aan het schrijven van deze voorstelling ging Lucas de Man een maand lang op stage bij verschillende varkensboeren. Hij interviewde graanhandelaars, bankiers, agrariërs, veeartsen en agrarische hulpverleners.

Circulaire samenleving

Aansluitend aan de voorstelling volgt een discussie over circulariteit in de landbouw onder leiding van Lucas de Man. Verder wordt tijdens de bijeenkomst de samenwerking van Podium Circulair met de Herenboeren geïntroduceerd. Tenslotte zal cultuurhistoricus Gerard Rooijakkers - in de vorm van een gesproken column - de afsluiting van de avond verzorgen.

Podium Circulair wil kunstenaars betrekken bij de realisatie van een circulaire samenleving. Zij doet dit door het stimuleren van een samenwerking tussen kunst, ecologie en circulaire economie in Noord-Brabant. Hiertoe houdt Podium Circulair brede discussiebijeenkomsten en jaarlijks een grote manifestatie met als doel kennis en ervaringen uit te wisselen en bereikte resultaten te delen.

Circulaire economie in Het Groene Woud

Een circulaire economie is niet alleen bij Podium Circulair onderwerp van gesprek. Het thema is eveneens nadrukkelijk opgenomen in het Uitvoeringsprogramma 2017-2020 van Nationaal Landschap Het Groene Woud. De ambitie is om een van dé circulaire landschapsregio’s van Nederland te worden; ze ziet de landbouw daarbij als een onmisbare sector. In samenwerking met overheden en andere partners voert Het Groene Woud de komende jaren diverse, grootschalige projecten uit om een sterke, circulaire economie te creëren en te stimuleren.

Aanmelden

Aanmelden voor dit Podium Circulair op dinsdag 24 oktober op het terrein van De Kleine Aarde om 19.00 uur, kan via een e-mail aan Frida Rouppe van der Voort, frida@podiumcirculair.nl. De kosten voor de avond bedragen € 15,00.

 

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud