Derde ronde Groen en Doen start per 1 oktober

Publicatiedatum: 29 september 2015

Vanaf 1 oktober kunnen groene vrijwilligers weer meedoen met Groen en Doen! Vanaf dan is het weer mogelijk om een voucher aan te vragen ter waarde van 1000 euro. Dit bedrag kan worden ingezet voor opleidingsactiviteiten naar keuze en voor het bevorderen en ondersteunen van vrijwilligerswerk in het groen. Groen en Doen is een subsidieregeling van het ministerie van Economische Zaken (EZ). Vouchers zijn aan te vragen via www.groenendoen.nu.

Groen en Doen gelooft in samen werken aan een mooi landschap. Daarom stimuleren zijn vrijwilligerswerk op het gebied van natuur- en landschapsbeheer. De Groen en Doen regeling is met name bedoeld voor activiteiten die nieuwe vrijwilligers betrekken, maar ook voor combinaties van groen met andere maatschappelijke doelstellingen. Via Groen en Doen onderstreept staatssecretaris Dijksma van het Ministerie van EZ het belang van vrijwillige inzet, en de waarde van natuur midden in de samenleving. Dit zijn kernpunten van de Natuurvisie die in 2014 is uitgebracht. Groen en Doen is daarin een belangrijke stimulans. De regeling beleeft dit jaar de derde ronde. Uit eerdere ervaringen blijkt dat Groen en Doen heeft geleid tot veel nieuwe vrijwilligers, iets dat in deze ronde nog meer aandacht krijgt.

Wie kan aanvragen en hoe werkt het?

Vanaf 1 oktober mogen mensen vouchers aanvragen voor opleidingsactiviteiten die vrijwilligerswerk in natuur en landschap ondersteunen. Vrijwilligers die een opleiding willen doen kunnen een voucher aanvragen om de opleiding en daaraan gerelateerde kosten te dekken. Er is maximaal één voucher per persoon beschikbaar. In 2015 gaat het aanvragen van een voucher via het e-loket van RVO. Daarom heb je ditmaal een DigiD inlognaam en wachtwoord nodig. Meer informatie over de aanvraag is te vinden op www.groenendoen.nu. Op deze site vind je vanaf 1 oktober een directe link naar het aanvraagformulier. Tevens zijn hier ook ervaringen, blogs en foto’s te vinden van eerdere ronden en, ter inspiratie, een overzicht van het aanbod aan kennis en opleidingen ten behoeve van groen vrijwilligerswerk.

Aanvraagperiode tot 29 oktober

Dit jaar zijn er 795 vouchers beschikbaar ter waarde van 1000 euro. De aanvraagperiode loopt uiterlijk tot en met 29 oktober (of tot het moment dat de vouchers op zijn). Aanvragen worden in volgorde van binnenkomst behandeld.

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud