Groene Handdruk voor Zorgboerderij De Locatie in Vlijmen

Publicatiedatum: 18 december 2017

Tijdens de kerstmarkt op 16 december bij Zorgboerderij De Locatie in Vlijmen heeft eigenaar Wim Habraken de Groene Handdruk ontvangen van Nationaal Landschap Het Groene Woud. Hij ontving deze prijs voor ‘duurzaam ondernemen’ uit handen van wethouder Mart van der Poel voor het goede en groene werk dat hij met zijn zorgboerderij verricht. De activiteiten van Wim Habraken en De Locatie sluiten ook aan bij het gemeentelijk beleid om biodiversiteit een belangrijke impuls te geven.

De Locatie is een zorgboerderij met een educatieve functie en talrijke andere activiteiten. Die maken van De Locatie een echte ontmoetingsplek voor de lokale gemeenschap op de grens van de gemeente Heusden en de gemeente ’s-Hertogenbosch. Vooral het praktisch en op natuurlijke wijze stimuleren van contacten tussen jongeren en anderen uit de regio neemt een belangrijke plaats in. De boerderij biedt werkplaatsen, cursus- en expositieruimten, buitensportactiviteiten, een regelmatig terugkerend duurzaamheidsfestival, een camping en een streekwinkel die tevens werkervaringsplaatsen biedt.

Permacultuur: gezond en lekker

De activiteiten en voorzieningen zijn niet alleen gericht op het binden van mensen. Ook duurzaam voedsel is een belangrijke ‘tak van sport’. Zo is in de streekwinkel een breed assortiment aan streekproducten verkrijgbaar met veel groenten, fruit en eieren. De producten komen grotendeels ‘van eigen grond’. De afgelopen jaren is ook gewerkt aan een permacultuurtuin op de zorgboerderij.

Hier leer je o.a. hoe je een lekkere eetbare tuin kunt ontwerpen die niet alleen mooi, maar ook nuttig is voor jezelf en andere levende organismen. Het voordeel daarvan is dat de grond blijvend voor de teelt van de producten gebruikt kan worden en dat uitputting wordt voorkomen.

Over De Groene Handdruk

De Groene Handdruk is een aanmoedigingsprijs van het Nationaal Landschap voor inwoners, organisaties en bedrijven die zich inzetten voor duurzaamheid en biodiversiteit. De Handdruk, bestaat uit een trofee en een waarde cheque t.w.v. € 350,-. Jaarlijks worden door bestuurders van de verschillende gemeenten binnen Het Groene Woud bedrijven en organisaties ondersteund door het uitreiken van een Groene Handdruk.

Uitreiking van De Groene Handdruk aan Wim Habraken

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud