Het Groene Woud kleurboek voor volwassenen verschenen

Publicatiedatum: 21 april 2015

Bij uitgeverij Berne Media is het kleurboek voor volwassenen Het Groene Woud verschenen. In dit kleurboek staan kleurplaten van gebouwen, natuur en bekende locaties in Het Groene Woud, het gebied tussen de stedendriehoek Tilburg, Eindhoven en 's-Hertogenbosch. De kleurplaten zijn gemaakt door professionele kunstenaars uit de drie steden en Het Groene Woud.

Het tachtig pagina’s tellend kleurboek voor volwassenen is een initiatief van de Stichting Oisterwijk 800 SPOT. Deze stichting zet cultuur in ter versterking van de samenleving. Het boek kost 9,95 en is in elke boekhandel te koop.

Met Het Groene Woud wordt ingehaakt op de enorme rage van kleurboeken voor volwassenen. Deze zijn er te kust en te keur. Elke boekhandel heeft allerlei uitvoeringen beschikbaar. Het Groene Woud-kleurboek is om een aantal redenen bijzonder. De kleurplaten zijn gemaakt door professionele kunstenaars. Door de platen te kleuren, komt men op een bijzondere manier in contact met hun werk. Het is tevens interessant te zien hoe professionele kunstenaars hun werk in kleurplaten ‘vertalen’.

Door middel van de kleurplaten is het kleurboek tevens een ontdekkingsreis door Nationaal Landschap Het Groene Woud. De Stichting Oisterwijk 800 SPOT ziet het kleurboek als een middel om mensen bij het cultureel erfgoed te betrekken. De samenwerking tussen deze stichting, de kunstenaars en Berne Media | uitgeverij abdij van berne heeft een zeer eigen kleurboek voor volwassenen opgeleverd. 

Het ISBN-nummer is 978-90-8972-103-7. De prijs bedraagt € 9,95.

Ontwerp kleurboekomslag: Bas van den Biggelaar.

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud