Leraren enthousiast over veldlessen Het Groene Woud

Publicatiedatum: 18 november 2016

In september 2016 is ARK in samenwerking met Brabants Landschap gestart met het veldlesproject ‘Op natuurexpeditie in Het Groene Woud’. Tijdens de natuurexpedities gaan kinderen uit groep 6, 7 en 8 van basisscholen in Het Groene Woud zelf het gebied in en maken aan de hand van leuke en uitdagende opdrachten kennis met de natuur. Er is gestart met een pilot van vijf lessen en de vijf betrokken leerkrachten waren onverdeeld enthousiast. De pilot wordt ondersteund door Het Groene Woud.

Het veldlesproject is opgestart met als doel om kinderen bij de natuurontwikkeling in Het Groene Woud te betrekken. Het project bestaat uit een voorbereidende les op school en een veldles in De Scheeken en De Mortelen. De kinderen mogen waterbeestjes vangen, vogels bekijken, sporen en dieren zoeken en wie weet in de nabije toekomst de edelherten op afstand zien. Speciaal voor de veldlessen heeft ARK een zoekplaat gemaakt waar allerlei vogels en kleine dieren op staan.

Positieve reacties

“Een superles! Heerlijk, die vrijheid. Leuke opdrachten, en ook mooie opdrachtkaarten”, aldus een leerkracht uit Best. Ook de andere vier leerkrachten die meededen met de pilot waren zeer te spreken over dit project. Allemaal willen ze het volgend jaar graag weer deelnemen, allemaal waarderden ze de vrije opzet en allemaal vonden ze dat het project goed aansluit op het niveau en de belevingswereld  van de kinderen. Gezien de positieve reacties op de pilot is het de ambitie om in 2017 het aantal lessen op te voeren, met inzet en betrokkenheid van de lokale natuurorganisaties. Meer weten? Neem contact op met Elma Duijndam van ARK.


Foto: Elma Duijndam - ARK Natuurontwikkeling

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud