Meld je nu aan voor de 'Bewegen in het groen'-markt op 28 augustus!

Publicatiedatum: 15 juli 2015

Het Groene Woud leent zich er uitstekend voor om initiatieven rond bewegen in het groen voor jong en oud te ontplooien. Welke mogelijkheden er zijn, waaraan precies behoefte is en hoe je heel praktisch Gezond Bewegen-initiatieven opzet, daar draait het om tijdens de Themadag 2015 van Het Groene Woud. Op 28 augustus 2015 staat het centrum van Liempde bol van Gezond Bewegen in het Groen. Op verschillende (horeca-)locaties kunnen deelnemers presentaties bijwonen, deelnemen aan excursies en workshops en in het Concordiapark (centrum Liempde) is een ‘Bewegen in het Groen’-markt. Het Groene Woud is nog op zoek naar organisaties die zich tijdens deze markt willen presenteren. Heb je interesse? Geef je dan snel op!

‘Bewegen in het Groen’-markt

Voor de Themadag 2015 van Het Groene Woud, zijn we op zoek naar organisaties die zich willen presenteren op de ‘Bewegen in het Groen’-markt. Het gaat hierbij om organisaties die een verband hebben met dit thema en/of zich richten op activiteiten in het groen. We willen je stichting, vereniging of bedrijf graag uitnodigen om hieraan deel te nemen. Hiermee kun je eigen organisatie/bedrijf op de kaart zetten, anderen inspireren om te bewegen in het groen, laten zien op welke manieren bewegen in Het Groene Woud benut kan worden en ideeën opdoen bij andere organisaties. De Themadag van Het Groene Woud vindt plaats van 12.30 tot 19.00 uur en de markt van 15.00 tot 17.30 uur. Voor de marktkraam tijdens deze dag wordt gezorgd.

Zorg, recreatie, sport en educatie

Tijdens de themadag van Het Groene Woud komen verschillende aspecten van bewegen in het groen samen. Er worden in totaal vier deelthema’s belicht: bewegen & gezondheid/zorg, bewegen & recreatie, bewegen & sport en bewegen & educatie. Binnen deze thema’s zijn er veel initiatiefnemers, verenigingen, stichtingen en ondernemers actief die anderen kunnen inspireren en laten zien op welke manier bewegen in het groen benut kan worden. Denk hierbij aan bootcamps, nordic walking, wandelen, geocache-routes, paardrijden, wielrennen, golven, zwemmen en scouting-activiteiten. Gezond bewegen in het groen beperkt zich niet alleen tot sport en recreatie. Ook binnen de gezondheidszorg en educatie zijn tal van initiatieven ontplooid. Denk hierbij aan activiteiten op een zorgboerderij, vitaliteits- en beweegprogramma’s in de natuur, excursies en biodiversiteitstochten voor kinderen. Kortom, er zijn diverse mogelijkheden om gezond te bewegen in het groen!

Deelnemen?

Wil je deelnemen aan de markt? Neem dan s.v.p. voor 7 augustus contact met ons op via:

E-mail: communicatie@hetgroenewoud.com

Telefoon: 06-36182874 (tot 7 augustus), 06-25015978 (na 7 augustus)

Kosten: Commerciële organisaties/bedrijven: €20,-

Stichtingen/verenigingen: gratis

 

 

 

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud