Natuurgidsencursus in Het Groene Woud

Publicatiedatum: 14 april 2014

De IVN-afdelingen in Het Groene Woud hebben behoefte aan nieuwe natuurgidsen. Het betreft de afdelingen van Best, Son en Breugel, Sint-Oedenrode, Oirschot, Oisterwijk en ’s-Hertogenbosch. Ze gaan samen de IVN-Natuurgidsencursus organiseren, die in september  2014 kan starten. Over deze te starten cursus wordt op dinsdag 15 april aanstaande een informatieavond georganiseerd in Oertijdmuseum De Groene Poort in Boxtel. Aanmelden hiervoor is verplicht en kan via natuurgidsenhetgroenewoud@gmail.com

 

Je maakt wat mee... als natuurgids!

Je wandelt rond langs mooie plaatsen in je omgeving en vertelt andere mensen iets over de kleine bonte specht, terwijl je luistert naar zijn getimmer. Je hoort de populieren ruisen en een ree springt uit de bosjes tevoorschijn. Kinderen vangen een geelgerande waterkever met een schepnetje… je maakt wat mee als IVN Natuurgids. En je publiek gaat een ervaring rijker naar huis!

Actieve inzet in de natuur

De IVN-Natuurgidsencursus is bedoeld voor mensen die zich actief in willen zetten binnen het IVN. Als IVN Natuurgids, als leiding van een jeugd IVN, maar bijvoorbeeld ook bij het maken van wandel/fietsroutes of de uitvoering van vrijwillig landschapsbeheer. Na het afronden van de cursus heb je een brede kennis van de natuur in eigen omgeving. Je leert hoe je zelf natuur- en milieueducatieve activiteiten begeleidt en organiseert. De IVN Natuurgidsencursus wordt afgesloten met een examen en een landelijk erkend diploma.

Leer Het Groene Woud kennen

In Het Groene Woud is de Natuurgidsencursus een zaak van alle IVN-afdelingen in Het Groene Woud  samen. Dit heeft het grote voordeel dat je je nog meer thuis voelt in je eigen streek en Nationaal Landschap Het Groene Woud beter leert kennen.

De besturen van de IVN afdelingen in Het Groene Woud  willen graag in contact komen met geïnteresseerden die er iets voor voelen om aan deze cursus deel te nemen of die mensen kennen die hierin geïnteresseerd zijn.

 

Meer informatie vind je op www.natuurgidsenhetgroenewoud.nl en in de downloadbare vouwfolder.

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud