Nieuwe ronde erfbeplantingsproject PlantenNu Het Groene Woud

Publicatiedatum: 20 juni 2016

De afgelopen drie jaar zijn vier rondes van het project ‘PlantenNu Het Groene Woud’ uitgevoerd. Het project is mogelijk gemaakt door Streekfonds Het Groene Woud en Deltaplan voor het Landschap. 127 inwoners van Het Groene Woud hebben reeds deelgenomen aan dit project. Verspreid over de percelen van deze inwoners zijn 9.823 m1 haag, 8.750m2 houtsingel, 519 bomen en 637 fruitbomen geplant. 

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Gezien het grote animo voor het project heeft Streekfonds Het Groene Woud besloten om opnieuw budget vrij te maken voor een nieuwe ronde van het project PlantenNu Het Groene Woud. Dit budget is aangevuld door bijdragen van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de gemeenten Tilburg, Eindhoven, Oirschot, Best, Boxtel, Haaren, Heusden, Sint-Michielsgestel, Oisterwijk, Schijndel en Sint-Oedenrode.

Deelnemen?

Woon je in het buitengebied van Het Groene Woud (bovenstaande gemeenten en de gemeenten Vught, Son en Breugel en ’s-Hertogenbosch) en wil je erfbeplanting aanleggen, meld je dan snel aan! Er is onder meer subsidie beschikbaar voor de aanplant van fruitboomgaarden, hagen, houtsingels en laanbomen. Inpassings- en herplantverplichtingen zijn uitgesloten van deelname. Bij deelname aan het project wordt het plantgoed tegen een kleine eigen bijdrage beschikbaar gesteld. De aanplant dient in eigen beheer uitgevoerd te worden.
Aanmelden kan bij Koen van Hout van Projectbureau Orbis via het mailadres koen@projectbureauorbis.nl of via het telefoonnummer 06-22 22 41 46.

Streekfonds Het Groene Woud

Stichting Streekfonds Het Groene Woud beheert het Streekfonds Het Groene Woud. Het fonds wordt gevuld middels een extra rente die de Rabobank geeft over Rabo StreekRekeningen Het Groene Woud. Daarbij wordt er ook door aantal van de rekeninghouders een deel hun ontvangen rente geschonken aan het Streekfonds. Ook ontvangt Stichting Streekfonds Het Groene Woud jaarlijks een bedrag aan donaties. De middelen uit het Streekfonds worden beschikbaar gesteld voor projecten die de kwaliteit van Het Groene Woud versterken. 

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud