Provincie Noord-Brabant stelt DOE-budgetten voor leefbaarheidsinitiatieven beschikbaar

Publicatiedatum: 04 februari 2015

DOE-budgetten zijn kleine subsidies die leefbaarheidsinitiatieven een steuntje in de rug geven. Onder de naam 'Samenleven, een kwestie van doen' heeft provincie Noord-Brabant onlangs de DOE-budgetregeling in het leven geroepen.

 

"De DOE-budgetten zijn voor mij een logisch vervolg op de onlangs succesvol afgeronde regeling voor integrale dorpsontwikkelingsplannen, onze Idops", aldus gedeputeerde Brigite van Haaften.  "De positieve energie en het enorme enthousiasme onder de mensen houden we in leven met deze nieuwe regeling."

Groenten telen in een tuin voor de hele buurt. Bloembakken aanbrengen in de straat. Een zwerfvuilbrigade, weggeefwinkel, online ontmoetingspunt… Het zijn allemaal initiatieven die het leven aangenamer maken. Heb je een goed idee? Maak dan gebruik van de DOE-budgetten van de provincie NoordBrabant. Subsidies voor initiatieven die de leefbaarheid vergroten.

Met de DOE-budgetten geeft de provincie Noord-Brabant een impuls aan de leefbaarheid in Brabant. Je kunt in aanmerking komen voor een subsidie van vijftig procent van de projectkosten, dit betekent dat de provincie jouw project
altijd samen met ten minste één andere partij financiert (cofinanciering). De subsidie bedraagt
maximaal vijfduizend euro.

De nieuwsbrief van de provincie die volledig over de DOE-budgetten gaat is hier te downloaden.

De flyer 'Samenleven, een kwestie van doen' om bijvoorbeeld in je eigen buurt te verspreiden is hier te downloaden.

 

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud