SintLucas studenten presenteren Peppelhout totaalconcept in YourStory Boxtel

Publicatiedatum: 23 juni 2017

Op 28 juni 2017 presenteren acht studenten van SintLucas verschillende eindproducten die ze voor Coöperatie Peppelhout hebben ontworpen. In de YourStory in Boxtel (Stationsstraat 33 te Boxtel) is een expositieruimte met verschillende voorbeeldtoepassingen en informatiemateriaal ingericht. Opdrachtgever van het studentenproject is Peppelhout, die werkt aan een marktintroductie van lokaal fair trade populierenhouten producten.

De initiatiefnemers van Peppelhout zijn enthousiast over de samenwerking. “Dankzij de multidisciplinaire samenstelling van de groep, hebben de studenten elkaar geïnspireerd om tot een samenhangend totaalconcept te komen. De passie waarmee ze gewerkt hebben, spat ervan af”, aldus Job Wittens van Peppelhout. Het nieuwe merk verkoopt sinds afgelopen voorjaar diverse populierenhouten producten, zoals wandbekleding, dakbeschot en vloerdelen. De keuze voor deze producten is gebaseerd op de uitslag van een grote crowdcampagne die Peppelhout in december 2016 organiseerde.

YourStory

Op woensdag 28 juni 2017 geven de studenten een toelichting aan de initiatiefnemers en ketenpartners van Peppelhout en vertegenwoordigers van de pers. YourStory is voor bezoekers geopend op donderdag 29 juni en vrijdag 30 juni van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag 1 juli van 09.00 tot 16.00 uur. De Peppelhout eindpresentatie is tot 1 september 2017 te bezichtigen.

Kruisbestuiving

Gedurende twee maanden hebben acht studenten van vier verschillende studierichtingen gewerkt aan een huiskameropstelling, fototentoonstelling, informatiefolders- en panelen en andere promotiematerialen. Ook is een populierenhouten koffer gemaakt waarmee Peppelhout staaltjes van populierenhout kan meenemen naar de klant. Voor SintLucas was het een pilot om kruisbestuiving tussen verschillende studierichtingen tot stand te brengen. “Het was voor mij als stylist inspirerend om samen te werken met o.a. een decorbouwer en vormgever. Dat verruimt je blik”, aldus Kim Das, een van de studenten van SintLucas. 

Landschapsbehoud

Peppelhout is een coöperatie van eigenaren van populieren. De coöperatie heeft tot doel het behoud van de populier in het Brabantse landschap. Dat doet zij door van het populierenhout zelf producten te maken en te verkopen. Voor iedere geoogste boom wordt een nieuwe populier terug geplant. Dankzij de nieuwe ketensamenwerking ontvangen populierenbezitters een eerlijke prijs voor hun hout, waardoor het weer interessanter wordt om populieren aan te planten. Afgelopen winter hebben zij de eerste tweehonderd populierenbomen geoogst (en herplant) in Het Groene Woud. Peppelhout is een voorbeeld van een innovatief verdienmodel voor instandhouding van het landschap. Om die reden wordt Peppelhout mede ondersteund door Nationaal Landschap Het Groene Woud.

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud