Steun de crowdfundingsactie voor een Riksja-fiets in Best

Publicatiedatum: 01 juli 2017

Binnenkort een Riksja-fiets in Best? Dat kan als ook jij – net zoals Streekfonds Het Groene Woud – het project een warm hart toe draagt en een donatie geeft aan het project. Dit kan via de crowdfundingssite van de Rabobank aandeelindebuurt.nl De Riksja-fiets is een initiatief van Stichting Avondje-Uit in Best. De Riksja-fiets wordt ingezet om mensen, die dat vanwege een beperking op eigen gelegenheid niet kunnen, toch de mogelijkheid te bieden om van de natuur in Het Groene Woud rondom Best te genieten.

John Peeters, kartrekker van het project: “Het project wordt volledig gerund door vrijwilligers, waarbij we onder meer samenwerken met gidsen van de lokale IVN. We gaan Riskja-fietstochten aanbieden in de natuurrijke omgeving van Best aan oudere mensen met lichamelijke of verstandelijke beperkingen. Op de voorbank gezeten, samen met hun mantelzorger, familielid, goede vriend of een andere iemand met beperkingen, kunnen ze weer genieten van de natuur en de wind door hun haren voelen waaien.”

Crowdfundingproject

Om de fietstochten aan te kunnen bieden moet eerst voldoende geld bijeengebracht worden om tot aankoop van de Riksja-fiets over te kunnen gaan. Hiervoor is € 7.500,- nodig. Door de bijdrage van het Streekfonds van € 2.000,- en vijftig andere donateurs is al ruim € 5.000,- opgehaald. De bijdrage kan gedoneerd worden via https://aandeelindebuurt.nl/nl/projects/riksja-best. Elke bijdrage is welkom!

Streekfonds Het Groene Woud

Het project past goed in de visie en doelstellingen van Het Groene Woud en het programma van het Streekfonds, namelijk het bieden van de mogelijkheid aan oudere mensen met een beperking (en hun mantelzorgers) om op een ontspannen manier de mooie natuur in hun eigen omgeving te kunnen beleven. Waarbij het project volledig wordt gerund door vrijwilligers. Het project heeft potentie om eventueel ook in andere gemeenten te worden opgezet. Het idee voor een Riksja-fiets komt vanuit de Fietsersbond die in 2016 het landelijke initiatief ‘Fietsen alle Jaren’ heeft genomen. Zie hiervoor: www.fietsenallejaren.nl.

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud