Streekfonds Het Groene Woud steunt IVN Natuurgidsencursus

Publicatiedatum: 20 september 2014

De IVN afdelingen in Het Groene Woud hebben een stimuleringssubsidie van het Streekfonds Het Groene Woud ontvangen om de Natuurgidsencursus die in september 2014 start financieel mogelijk te maken. Het betreft een cursus die door de IVN-afdelingen van Best, Son en Breugel, Sint-Oedenrode, Oirschot, Oisterwijk en ’s-Hertogenbosch wordt georganiseerd.

Met dit gezamenlijk initiatief worden 35 nieuwe Natuurgidsen in een landelijk erkend tweejarig cursusprogramma opgeleid, dat speciaal afgestemd is op de eigen streek. Zij zullen na hun opleiding het publiek via wandelingen, lezingen en andere activiteiten de bijzondere flora, fauna en landschappen van Het Groene Woud laten zien.

Gebiedskennis

Bij hun opleidingsprogramma leren zij naast educatieve werkvormen ook de natuurgebieden van Het Groene Woud kennen en worden wegwijs gemaakt binnen de streekorganisaties. De opleiding wordt verzorgd door IVN docenten en een aantal gastdocenten uit Het Groene Woud. Naast theoretische onderwerpen zullen zij vooral praktisch worden opgeleid en doen kennis op van onderzoekstechnieken en veldwerk.

Streekfonds Het Groene Woud

Streekfonds Het Groene Woud wordt gevuld middels een extra rente die de Rabobank geeft over Rabo StreekRekeningen Het Groene Woud. Daarbij wordt er ook een deel van de rente geschonken door deze rekeninghouders. Ook ontvangt het Streekfonds jaarlijks een bedrag aan donaties. Jaarlijks is vanuit het Streekfonds circa € 175.000,- beschikbaar voor projecten die de kwaliteit van Het Groene Woud versterken. 

IVN

IVN werkt aan een duurzame samenleving. Ons idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. Daarom laten wij jong en oud de natuur dichtbij beleven. We verbinden hen met groene initiatieven rond natuur en maatschappelijke thema’s zoals voeding, gezondheid en energie. Dit doen we met zo'n twintigduizend betrokken leden en een enorm netwerk van groene professionals. Dat maakt IVN een unieke partner in duurzaamheid en verantwoord ondernemen.

IVN: Met vogelcursisten op pad

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud