Streekhuis Het Groene Woud werkt meet aan NLdoet

Publicatiedatum: 18 maart 2015

Medewerkers en bestuur van Streekhuis Het Groene Woud hebben vrijdag 20 maart in het kader van NLdoet meegewerkt aan de aanleg en inrichting van het Land van Bosch in Best. Frans van Hoof, wethouder in de gemeente Oirschot, nam ook deel vanuit het bestuur van het Streekhuis.

Al vele jaren staan bewoners met hun initiatieven centraal in Het Groene Woud. Zij zorgen ervoor dat Het Groene Woud nog mooier wordt om te wonen, te werken, te leven en van te genieten. Ook het Streekhuis Het Groene Woud wil, door mee te doen aan NLdoet, de vrijwillige inzet van vrijwilligers in de spotlights zetten. Daarnaast ondersteunt het Streekhuis burgers en hun initiatieven ook met raad, daad en soms financieel. Ook ondersteuning nodig? Of heb je iets aan te bieden? Ga hiervoor naar www.werkplaatshetgroenewoud.com en maak een profiel aan. De werkplaats is door Het Groene Woud speciaal ontwikkeld om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Ondernemers, verenigingen, organisaties en particulieren kunnen op de werkplaats op zoek gaan naar extra handen, materialen, advies en simpelweg hele goede ideeën of ze juist aanbieden.

Land van Bosch

Daar waar in 2016 de belevingstuin van Jeroen Bosch in Best gereed zal zijn, zocht initiatiefnemer zorgboerderij de Hagelaar naar mensen die willen helpen met het aanleggen en inrichten van deze bijzondere belevingstuin. De inrichting krijgt vorm aan de hand van een van de bekendste schilderijen van Bosch: De zeven hoofdzonden.

NL Doet

Het Oranje Fonds organiseerde op 20 en 21 maart 2015, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

Foto (v.l.n.r.): Frans van Hoof (wethouder Oirschot),  Willy Thijssen, Johan van Cuijck, Wout Janssen, Bernadette Roestenburg, Anja Verweij (medewerkers Streekhuis).

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud