Subsidieregeling Schoolpleinen van de Toekomst geopend – Informatiebijeenkomst op 16 april

Publicatiedatum: 04 april 2018

Stoeptegels eruit. Gras, bomen, struiken, bloemen en groenten erin: provincie Noord-Brabant, de vier Brabantse waterschappen, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het interbestuurlijk programma Jong Leren Eten hebben de krachten gebundeld om schoolpleinen groener te maken. Zij willen zo veel mogelijk Brabantse scholen en gemeenten enthousiast krijgen voor dit idee. Groene ‘schoolpleinen van de toekomst’ hebben verschillende voordelen: ze zijn gezond, aantrekkelijk en leerzaam, bevorderen de biodiversiteit en ze leveren een bijdrage aan het klimaatbestendig maken van de leefomgeving. Het kunnen plekken worden waar kinderen, ouders en buurtgenoten ook na schooltijd nog graag zijn. Onderzoek wijst uit dat kinderen op ‘groene scholen’ ook minder pestgedrag vertonen.

Aanvragen vanaf 10 april

De subsidieregeling loopt vijf jaar, dus tot en met 2022. Dat geeft scholen de gelegenheid op een geschikt moment samen met kinderen, ouders en buurt te zorgen voor een mooi groen en gezond schoolplein. Vanaf 10 april 2018 is het mogelijk om een subsidieaanvraag in te dienen.

Meer informatie over de regeling is hier te vinden.

Informatiebijeenkomst

Wil je meer weten over de regeling of wil je kennismaken met betrokken partijen? Op maandag 16 april van 15.00-17.00 uur vindt er een informatiebijeenkomst plaats in de Gruyterfabriek, Veemarktkade 8, 5222 AE ’s-Hertogenbosch. 

Iedereen die interesse heeft in de subsidieregeling Schoolpleinen van de Toekomst is van harte welkom. Je kunt je aanmelden via: schoolpleinen@brabant.nl.

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud