1000 euro winnen voor jouw buurt initiatief?

Publicatiedatum: 30-05-2013

Als Nederlanders hun ideale droombuurt zouden mogen samenstellen dan is deze groen, rustig en men heeft goed contact met de buren. Buurtactiviteiten worden als belangrijk middel gezien voor het onderlinge contact (Buurtmonitor 2012). Groen Dichterbij organiseert in dit kader op 11 juni a.s. ‘Groen in de buurt van Het Groene Woud’, een bijeenkomst rondom groene buurtinitiatieven in de driehoek Eindhoven, ’s-Hertogenbosch en Tilburg.

Succesvolle of kansrijke initiatieven binnen Het Groene Woud kunnen zich nu aanmelden en 1000 euro verdienen!

Doel van de bijeenkomst

Groen in de buurt van Het Groene Woud biedt initiatieven voor en door buurtbewoners een podium om kennis en diensten uit te wisselen, inspiratie op te doen en anderen te inspireren. Misschien wil je graag aan de slag, misschien ben je juist erg trots op een succesvol initiatief? Of misschien wil je dergelijke initiatieven ondersteunen. Registreer je dan nu via onderstaande link.

Valt jouw initiatief in de prijzen?

Tijdens de bijeenkomst worden succesvolle of kansrijke initiatieven in Het Groene Woud die zowel het groen als de sociale samenhang in de buurt versterken beloond met 1000 euro. Ken of ben je een dergelijk buurtinitiatief, meld het dan gauw aan en maak kans op dat geldbedrag!

Meld jezelf en je initiatief aan voor 11 juni

De bijeenkomst vindt plaatst op dinsdag 11 juni van 17.00 uur tot 21.30 uur op De Kleine Aarde te Boxtel en is bestemd voor een ieder die zich in wil zetten voor groene buurtinitiatieven, op welke manier en thema dan ook.

Meer informatie en de mogelijkheid tot aanmelden vind je hier

Groen doet goed

Groen in de buurt heeft een positief effect op de gezondheid en het geluk van de bewoners en verbindt mensen met elkaar. Meer en meer buurtbewoners gaan er mee aan de slag en zetten natuur in voor hun gezondheid, voor een lekkere maaltijd, om in te spelen en te ontspannen. Groen Dichterbij is een platform waar kennis, inspiratie en diensten bij elkaar komen.

Het is een initiatief van IVN, het Oranje Fonds, Buurtlink.nl en SME Advies en wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Natuurbeheerder Sjors de Kort: "Wij zijn de spreekbuis van de natuur"
Grond kopen en natuur ontwikkelen? Het kan, ook als particulier! Ad en Ine de Kort zijn trotse eigenaren van een eigen leembos
LEADER-subsidieregeling voor projecten in Het Groene Woud opent tweede helft april
Eerste boom geplant aan Everse Zoom - Een project met steun van Landschapsfonds Het Groene Woud
Nieuwsbrief 38 ARK Rewilding Nederland: 'Brabants Goud', over De Geelders, het Dommeldal en De Beerze
Naar de Geelders met Ger van den Oetelaar in een filmpje van Groen Ontwikkelfonds Brabant
2024: Jaar van de Zonnebloem, ook in Het Groene Woud
Nieuwsbrief 37 ARK Rewilding Nederland: 'Brabants Goud', over De Geelders, het Dommeldal en De Beerze
Duizenden planten uitgedeeld ter versterking van Het Groene Woud
... in Het Groene Woud