Streeklab Het Groene Woud van start

Publicatiedatum: 25-02-2016

Streeklab Het Groene Woud is gestart met de eerste pilot. Het Streeklab biedt ondersteuning aan ruimtelijke en maatschappelijke opgaven in het Groene Woud die een duwtje in de rug kunnen gebruiken. De eerste pilot wordt uitgevoerd in opdracht van Landpark Assisië in Biezenmortel. Centraal staat de vraag op welke manier Landpark Assisië invulling kan geven aan sociaal ondernemerschap zodat het de eigen bedrijfsvoering ondersteunt en versterkt. De pilot wordt uitgevoerd door een team bestaande uit studenten en professionals.

Het idee voor Streeklab Het Groene Woud is ontstaan naar aanleiding van de wens om binnen Het Groene Woud een meer structurele koppeling te realiseren tussen onderwijs, overheid en ondernemers. Het Streeklab werkt aan reële opgaven waarbij niet alleen de oplossing, maar vooral ook de implementatie ervan belangrijk is. Dit gebeurt met een multidisciplinair team. Per opgave kijkt het Streeklab welke vakspecialismen nodig zijn en stelt op basis daarvan een team samen. Het gaat hier zowel om studenten als professionals. De studenten krijgen intensieve begeleiding. Naast de diversiteit van het team worden vooraf zoveel mogelijk (belangrijke) partners betrokken. Ze gaan gezamenlijk aan de slag met de opgave.

De opgave

Om te verkennen of deze werkwijze een waardevolle aanvulling vormt binnen Het Groene Woud is, in opdracht van Landpark Assisië, gestart met de eerste pilot. Landpark Assisië in Biezenmortel biedt plek voor mensen met een verstandelijke beperking. Het vormt al meer dan honderd jaar een broedplaats voor nieuwe ontwikkelingen. Het team van Streeklab Het Groene Woud gaat aan de slag met de vraag om, in samenwerking met relevante partners, invulling te geven aan sociaal ondernemerschap die bijdraagt aan het versterken van de financiële positie van het landpark. De opgave wordt uitgevoerd door studenten van Avans (de opleiding Bedrijfskunde en de opleiding Advance Business Creation), aangevuld met een professional uit de zorg, een medewerker van Prisma, een projectleider van het bedrijf Lentekracht en een projectleider van Het Groene Woud.

Nieuwsbrief 39 ARK Rewilding Nederland: 'Brabants Goud', over De Geelders, het Dommeldal en De Beerze
Natuurbeheerder Sjors de Kort: "Wij zijn de spreekbuis van de natuur"
Grond kopen en natuur ontwikkelen? Het kan, ook als particulier! Ad en Ine de Kort zijn trotse eigenaren van een eigen leembos
LEADER-subsidieregeling voor projecten in Het Groene Woud opent tweede helft april
Eerste boom geplant aan Everse Zoom - Een project met steun van Landschapsfonds Het Groene Woud
Nieuwsbrief 38 ARK Rewilding Nederland: 'Brabants Goud', over De Geelders, het Dommeldal en De Beerze
Naar de Geelders met Ger van den Oetelaar in een filmpje van Groen Ontwikkelfonds Brabant
2024: Jaar van de Zonnebloem, ook in Het Groene Woud
Nieuwsbrief 37 ARK Rewilding Nederland: 'Brabants Goud', over De Geelders, het Dommeldal en De Beerze
... in Het Groene Woud