Eerste bomen aangeplant in geboortebos Boxtel

Publicatiedatum: 29-11-2022

Op zaterdag 26 november zijn de eerste 300 bomen en struiken aangeplant in het geboortebos van de gemeente Boxtel. Natuurwerkgroep Liempde heeft in samenwerking met Stichting ARK namens de gemeente Boxtel de eerste plantdag van het geboortebos in Boxtel georganiseerd. Circa 200 kinderen, ouders en grootouders waren aanwezig om de bomen te planten. Na afloop werd de aanplant gevierd met beschuit met muisjes.

Deze aanplant vormt de start van het geboortebos in Boxtel. Ouders van kinderen die geboren zijn vanaf 1 januari 2021 konden deze dag namens hun kind een boom planten in het bos. Vanaf nu wordt er jaarlijks een plantdag in het geboortebos georganiseerd voor de nieuwgeborenen.

Geboortebos

Wethouder Désiré van Laarhoven (tevens bestuurslid van Stichting Landschap Het Groene Woud): “De bomen symboliseren de groei van onze inwoners en staan voor Boxtel als groene en duurzame gemeente.” De bomen worden geplant op een perceel aan de Smalvelderstraat in Liempde, dat eigendom is van ARK Natuurontwikkeling. Het beheer van het geboortebos wordt verzorgd door de Natuurwerkgroep Liempde. Het bos draagt bij aan het herstel van de waardevolle natte leembossen die kenmerkend zijn voor de streek.

Ambitie in het beleidsakkoord

Het initiatief sluit aan bij de ambitie in het beleidsakkoord, waarin is afgesproken een bijdrage te leveren aan de provinciale ambitie om 40 miljoen bomen te planten in 10 jaar. Het project zal minimaal 10 jaar lopen, waarbij elk jaar ongeveer 300 bomen geplant worden. Daarnaast versterkt het geboortebos de band tussen de natuur en de Boxtelse inwoners. De bomen dragen bij aan natuurherstel en het vastleggen van CO2 en maken deel uit van een groene verbindingszone in Het Groene Woud. Lees meer hierover via www.ark.eu/groenewoud.

Foto: Natuurwerkgroep Liempde
 

Deel dit bericht

Reageer op dit bericht

Naam
E-mailadres
Schrijf uw bericht...

 

Overige berichten

DOMMELWALK - Loop mee voor een drinkbare Dommel
Symposium over het stroomgebied van de Dommel op vrijdag 21 april
Nieuwsbrief 29 ARK Rewilding Nederland: 'Brabants Goud', over De Geelders, het Dommeldal en De Beerze
Programma werkatelier Mozaïek Dommelvallei op vrijdag 7 april
ARK draagt 30 hectare grond in Het Groene Woud over aan particuliere eigenaren
Martijn van Dam nieuwe voorzitter Van Gogh Nationaal Park
Nieuwsbrief 28 ARK Rewilding Nederland: 'Brabants Goud', over De Geelders, het Dommeldal en De Beerze
Stichting Duurzaamheidsvallei Oisterwijk winnaar van Casimir Milieuprijs
ARK en Trees for All planten 100.000ste nieuwe boom in Het Groene Woud
... in Het Groene Woud