Gewapende Strijd in Het Groene Woud. En jij kunt meedoen!

Publicatiedatum: 10 juli 2021

Nou ja, aan het onderzoek ernaar dan. In 1794 trok een leger Franse soldaten onder leiding van generaal Pichegru de Nederlanden binnen om het geallieerde leger van Britse, Oostenrijkse en Duitse troepen te verdrijven. Nadat een poging de Fransen aan de Dommel tegen te houden mislukte, kwam het bij Hermalen tot een treffen. Dit zou de geschiedenis in gaan als de Slag om Boxtel. Deze dramatische gebeurtenis raakte echter al spoedig op de achtergrond, overschaduwd door de grote veldtochten van Napoleon. Ten onrechte, want het zou de opmaat vormen tot het afzetten  van stadhouder Willem V en het uitroepen van de Bataafsche Republiek.

Sporen van de veldslag

Deze zomer gaan het gemeenschapsarcheologie initiatief CARE op zoek naar de sporen van deze veldslag. Dit doen we met een heuse Summer School: een archeologische veldcursus voor erfgoed liefhebbers, amateurarcheologen en studenten archeologie. Ook u kunt mee op ontdekking gaan. Archeologische voorkennis is niet nodig. In een aansprekende leeromgeving krijgt u de benodigde instructie en kunt u onder deskundige begeleiding samen met streekgenoten zelf mee op onderzoek en leren door te doen!

Summer School

De CARE Summer School vindt plaats van 26 juli t/m 6 augustus. De Schaapskooi in Schijndel zal hierbij onze uitvalsbasis zijn. U kunt deelnemen aan het hele programma, maar ook voor een dagje aanhaken. 

Voor het complete programma aanbod en inschrijving kijk: HIER

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud