Heb je een plan of projectidee? Landschapsfonds Het Groene Woud kan helpen!

Publicatiedatum: 09-07-2022

Steeds meer mensen genieten van de natuur, het landschap en het cultuurhistorisch erfgoed in Het Groene Woud, het prachtige gebied tussen de steden ’s-Hertogenbosch, Tilburg en Eindhoven. Steeds vaker ook nemen de inwoners van dit gebied zelf het initiatief om via allerlei activiteiten en projecten de natuur, het landschap en het cultuurhistorisch erfgoed in hun eigen omgeving te behouden of te versterken. Het Groene Woud ondersteunt zulke initiatieven van harte! Heb je zelf, met groep vrijwilligers, als buurt of in een ander verband een nog wat vaag idee of een concreet plan? Het Landschapsfonds van Het Groene Woud kan je verder helpen. 

Hoe werkt het?

Als je een concreet initiatief wilt uitvoeren gericht op behoud of versterking van natuur, landschap of erfgoed kun je daarvoor een aanvraag indienen via landschapsfonds@hetgroenewoud.com. Een aanvraag bestaat uit een beknopte projectbeschrijving, een begroting en een dekkingsplan. Oftewel: Wat ga je doen (met wie, waar, wanneer, waarom en hoe)? Wat kost het? Wie betaalt het? Welke bijdrage vraag je aan Het Groene Woud? Op de website van Het Groene Woud vind je meer informatie. Ook kun je daar het aanvraagformulier downloaden.

Voor wie?

Iedereen die Vriend van Het Groene Woud is, kan een aanvraag indienen. Meer informatie hierover vind je via https://www.jouwgroenewoud.com/vriend. Daar is ook aangegeven hoe je makkelijk en snel kunt aanmelden als Vriend van Het Groene woud.

Meer informatie?

Op de hiervoor genoemde websites vind je alle benodigde informatie. Heb je toch nog vragen? Laat het dan weten via info@hetgroenewoud.com of neem contact op met Johan van Cuyck van Het Groene Woud via 06-18303473.

Landschapsfonds Het Groene Woud droeg de afgelopen jaren meerdere keren bij aan de realisatie van buurtmoestuinen.

 

Deel dit bericht

Reageer op dit bericht

Naam
E-mailadres
Schrijf uw bericht...

 

Overige berichten

Unieke expositie: De Hippe Fotoclub brengt de magie van Het Groene Woud in beeld
In beeld: projectbegeleider John Vermeer, vriendelijke aanjager in Het Groene Woud
Heb je een goed idee? Maak dan gebruik van onze stimuleringsregeling projectinitiatieven!
Dommelbiografie als basis voor inrichting van het landschap: ‘Het stroomgebied van de Dommel’ belicht de rivier van alle kanten
Groene Handdruk van Het Groene Woud besteed aan insectenhotel bij Kinderboerderij Kienehoeve
Uniek boek is voltooid: ‘Het stroomgebied van de Dommel’ belicht de rivier van alle kanten
Nieuwsbrief 30 ARK Rewilding Nederland: 'Brabants Goud', over De Geelders, het Dommeldal en De Beerze
Project PlantenNu in Het Groene Woud van start
Paul Rüpp overleden, voormalig voorzitter Van Gogh Nationaal Park
... in Het Groene Woud