Het Groene Woud laat zich zien tijdens Ploegentijdrit Groene Corridor

Publicatiedatum: 25 juni 2018

Het gelegenheidswielerteam van Het Groene Woud heeft op zondag 24 juni een nette veertigste plek behaald tijdens Ploegentijdrit Groene Corridor. De ploeg, bestaande uit vijf ervaren fietsers uit Oirschot, legde de zestien kilometer over de groene verbinding van Eindhoven naar Oirschot en terug af in 27 minuten, met een gemiddelde snelheid van 35,2 kilometer per uur. Op de speciale wielershirts van het team stond groot ‘Vriend van Het Groene Woud’, om zo aandacht te vragen voor het vriendenprogramma van Nationaal Landschap Het Groene Woud.

“Het was onze eerste officiële ploegentijdrit”, aldus teamlid Bart Mourits. “Op een afgesloten weg met elkaar zo hard fietsen, dwars door Het Groene Woud, dat is echt mooi. De organisatie had er een hele happening van gemaakt; we hebben genoten.”

Vijftig racende teams

Het team, dat verder bestond uit Ad Leenders, Arnold de Vries, Hans Dorscheidt en Wotte Noteboom fietst iedere zondag samen, maar een ploegentijdrit is toch net even anders. Mourits: “Onderweg vanuit Middelbeers richting de start bij de Mispelhoef in Eindhoven hebben we geoefend op de aflossing. Dat ging goed.” Vanaf de start werd er naar Sportcentrum De Kemmer in Oirschot gekoerst, om daar te keren en weer terug te racen. Er namen vijftig ploegen uit heel de regio deel aan het evenement. Het winnende team, bestaande uit snelle professionals, heeft er negentien minuten over gedaan en behaalde een gemiddelde snelheid van 48 kilometer per uur.

Fraai fietsgebied

Het ‘Groene Woud-team’ heeft voor een eventuele volgende editie al een verbeterpunt voor zichzelf gevonden: “Die haakse bocht bij het keerpunt, die moet echt nog beter gaan”, Aldus Mourits. In hun opvallende shirts trok het team veel bekijks. “We hebben onderstreept dat we Het Groene Woud een warm hart toedragen en iedere zondag met veel plezier door het fraaie gebied fietsen.”

Word vriend van Het Groene Woud

Het bijzondere programma Jouw Groene Woud biedt zowel particulieren als bedrijven de mogelijkheid om het fraaie Nationaal Landschap te steunen en tegelijkertijd te genieten van allerlei leuke acties en voordelen. Door vriend, donateur of (diensten)partner te worden steun je Het Groene Woud en geef je het gebied nog meer glans en toekomst. Elke bijdrage is waardevol en alle hulp zorgt ervoor dat we samen onze leefomgeving mooier maken, de natuur verfraaien en een klimaat steunen waarin het heerlijk wonen, werken en recreëren is.

Meer info over Jouw Groene Woud? www.jouwgroenewoud.com/jgw

Meer info over Het Groene Woud? www.hetgroenewoud.com

Meer info over de Groene Corridor? www.groenecorridor.nl


Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud