Landschapstriënnale 2020 komt naar Het Groene Woud

Publicatiedatum: 31-05-2018

Op 21 juni 2018 zal Commissaris van de Koning, Wim van de Donk, het officiële startsein geven voor de voorbereidingen van de Landschapstriënnale 2020. Stichting Landschapstriënnale en Stichting Nationaal Landschap Het Groene Woud/Van Gogh Nationaal Park i.o. gaan deze samen organiseren. “We willen het landschap van Brabant op de kaart zetten en de ontwikkeling ervan van nieuwe impulsen voorzien”, aldus Yvo Kortmann, voorzitter van Nationaal Landschap Het Groene Woud.

In het pamflet High Green - Innovating the Landscape, dat onlangs is verspreid onder bedrijven en organisaties in Brabant, zijn de contouren van het programma weergegeven. De concrete uitwerking van het programma en de activiteiten volgt de komende maanden, samen met  partijen die zich als partner of parent aan de triënnale willen verbinden. Nieuwsgierig naar de thema’s van de Landschapstriënnale 2020?

Klik en lees het complete High Green - Innovating the Landscape-pamflet.

 

Deel dit bericht

2 reacties

Jos Wijn geplaatst op 2018-06-01 15:40:00

Wij als Stichting Koeveringse Molen zijn al jaren bezig om een van de oudste molen,gebouwd in1299 en door oorlogshandelingen op maandag 25 september 1944 verloren gegaan te willen herbouwen op de historische plek waar de drie gemeentegrenzen van Veghel-Schijndel en Sint-Oedenrode bij elkander komen.Locatie Vlagheide wat deel uitmaakt van Het Groene Woud. De herbouwde molen als Cultuur Erfgoed zou het Icoon zijn van de nieuwe gemeente Meierijstad en komt te staan precies in het centrum van Meierijstad en zou tevens als Poort van Het Groene Woud kunnen functioneren.
Wij als Stichting zien de herbouw van de molen als meerwaarde voor het gebied Het Groene Woud, zoals voor recreatie en toerisme in dat gebied.

Carel van den Berk geplaatst op 2018-06-01 22:19:29

Op 21-06-2018 is er ook een bijeenkomst vanaf 14.00 in en bij Kasteel Heeswijk rondom Natuur en Toegankelijkheid ed. in Brabant. Vallen deze 2 bijeenkomsten samen?
Graag duidelijkheid in een nieuwsbrief, of anderszins.
Natuurlijk, gewoon: de groeten!

Reageer op dit bericht

Naam
E-mailadres
Schrijf uw bericht...

 

Overige berichten

Startschot ECCO gelost: samen op weg naar energietransitie in Het Groene Woud
Ondernemers in Het Groene Woud strijden om Brabantse Gastvrijheid Award
Word Vriend, win een boek en ontvang communicatiesteun vanuit Het Groene Woud
Proef Lokaal Liempde - Het grootste tapasdiner van Het Groene Woud
Onze edelherten in Goedemorgen Nederland
Ma 8 okt: Informatieavond over fondsen - Schrijf je nu in!
Open Wijndag bij Winery & Herbs in Schijndel op zondag 23 september
Lokaal samenwerken aan duurzame energie! - 19 september: startschot ECCO in Nationaal Landschap Het Groene Woud
De Bierkamer presenteert Brabiek! - Mede mogelijk gemaakt door Landschapsfonds Het Groene Woud
... in Het Groene Woud