Stimuleringsregeling Landschap: een provinciale regeling om het agrarisch gebied een groene impuls te geven

Publicatiedatum: 07 december 2020

Provinciale regeling om het agrarisch gebied een groene impuls te geven

De Provincie Noord-Brabant heeft met ingang van 11 juni 2020 een nieuwe subsidieregeling opengesteld: de Stimuleringsregeling Landschap. Dit is de opvolger van de regeling ‘Groen Blauw Stimuleringskader’ (Stika). De regeling is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met het Coördinatiepunt Landschapsbeheer van Brabants Landschap.

De Stika-regeling voldeed niet meer aan diverse regels en moest daarom worden aangepast. Het cofinancieringsprincipe is daarbij hetzelfde gebleven: Elke euro die een gemeente of waterschap beschikbaar stelt, wordt door de provincie verdubbeld. Met het beschikbare budget kunnen, net als voorheen, bijdragen worden verstrekt aan particuliere grondeigenaren voor aanleg en beheer van landschapselementen, bloemrijke randen en wandelpaden. In de nieuwe regeling zijn elementen toegevoegd, bijvoorbeeld elementen die kunnen bijdragen aan waterberging. 

Tijdens de eerste openstelling van de subsidie hebben 14 Brabantse gemeenten een overeenkomst gesloten met de provincie. Tijdens de tweede openstelling hebben nog eens 21 gemeenten een overeenkomst gesloten. Een derde openstelling volgt nog. In die gemeenten die een overeenkomst hebben gesloten kunnen aanvragen worden ingediend door particuliere grondeigenaren.

Meer informatie

In deze brochure kunt u meer te weten komen over deze regeling. Op de website van de provincie Noord-Brabant treft u nog meer uitgebreide informatie over deze regeling.

Heeft u hierover nog vragen, dan kunt u contact opnemen met het Coördinatiepunt Landschapsbeheer via ldehaas@brabantslandschap.nl.

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud