Van Gogh NP: Nationaal Park Nieuwe Stijl

Publicatiedatum: 18 maart 2020

De voorbereidingen voor Van Gogh Nationaal Park zijn in volle gang. Veel mooie projecten in Het Groene Woud vormen het levende bewijs dat Van Gogh NP in feite al bestaat. Landschapsarchitect Adriaan Geuze spreekt hier bevlogen over in een korte film. Geuze stelt dat de aanwezige combinatie van de vele beekdalen, de innovatieve  topeconomie in een metropool en de rijke culturele traditie en inclusieve aanpak een sterk model voor een Nationaal Park Nieuwe Stijl vormen. 

Van Gogh NP kan zo’n Nationaal Park Nieuwe Stijl worden. Geuze spreekt bevlogen over bijvoorbeeld het unieke karakter van Den Bosch, waar de Sint Jan en Het Bossche Broek elkaar bijna letterlijk raken en “de afstand tussen het altaar en de ijsvogel slechts tien minuten wandelen is”.

Het filmpje met Adriaan Geuze is te bekijken via de link https://vimeo.com/392165475

Door de ontwikkeling van het Van Gogh NP komt ook Het Groene Woud nadrukkelijker in beeld. Van Gogh NP kan een podium bieden aan pareltjes in Het Groene Woud, zoals recent de opening van Natuurbrug De Mortelen en binnenkort de feestelijke afsluiting van het programma Landschappen van Allure.

Kijk voor meer informatie op www.vangoghnationaalpark.nl

Tussen de Sint Jan en het Bossche Broek - Foto: Kees Beekmans Fotografie

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud