Voucherregeling Klimaatadaptatie Het Groene Woud geopend

Publicatiedatum: 02-05-2019

Nationaal Landschap Het Groene Woud wil de totstandkoming stimuleren van goede projectplannen met daarin concrete en uitvoeringsgerichte maatregelen die daadwerkelijk bijdragen aan het opvangen van de gevolgen van klimaatverandering. Voor het uitvoeren van deze projectplannen is de provinciale subsidieregeling ‘Klimaatadaptatieprojecten’ beschikbaar. Via de voucherregeling van Het Groene Woud kan een bijdrage worden verkregen voor het laten maken van een concreet en uitvoeringsgereed projectplan.

Het projectplan moet zijn gericht op het treffen van fysieke maatregelen van enige omvang, die bijdragen aan het meer klimaatbestendig maken van de leefomgeving. Het op te leveren projectplan dient bij voorkeur te passen binnen de subsidievoorwaarden van de provinciale subsidieregeling Klimaatadaptatie-projecten. De bijdrage van Het Groene Woud in de daadwerkelijke kosten voor het laten maken van het projectplan bedraagt max. € 9.000, onder de voorwaarde dat de aanvrager minimaal eenzelfde bedrag beschikbaar stelt als bijdrage in de uitvoeringskosten van het projectplan.

Lees meer over deze regeling via deze link. Hier vind je ook mogelijkheden om het aanvraagformulier en andere relevante bestanden te downloaden.

Deel dit bericht

2 reacties

John Vermeer geplaatst op 2020-03-30 10:55:42

Mooie regeling is dit voor zowel Voedselbossen (zie voedselbos d'Ekkers in Berlicum, en prachtig buurtvoedselbos), als voor een afkoppelproject Met elkaar voor Mekaar in de gemeente Sint Michielsgestel.

M. Kauffman geplaatst op 2019-05-03 16:10:11

Goedendag,
In uw nieuwsbrief biedt u subsidie aan voor klimaatadaptatie projecten.
Samen met de gemeente ontwikkel ik een voedselbos in Berlicum. Wellicht dat voor dit project een subsidie geschikt is. Graag leg ik daarom contact met het Groende Woud.
Neemt u contact op?

Met vriendelijke groet,
Maikel Kauffman

Reageer op dit bericht

Naam
E-mailadres
Schrijf uw bericht...

 

Overige berichten

Lancering meerdaagse route Beelden in het Dommeldal
Plaatsing edelhertensculptuur bij station Boxtel
Bezoek Het Groene Woud en win!
Vakantie... in Het Groene Woud
'Kloppend Hart' afgesloten met een boeiend slotevenement
Speelvoorziening en fabeldierenroute geopend in De Vleut, gemeente Best
Deel je verhalen en gedichten over ons bekenlandschap!
Landschapstriënnale uitgesteld tot april 2021
Draag bij aan erfgoedprojecten, word Vriend van Het Groene Woud
... in Het Groene Woud