Wandelbrug over de Beerze in Lennisheuvel geplaatst

Publicatiedatum: 23-11-2018

Op woensdag 21 november jl. is een stalen wandelbrug geplaatst over de Beerze, in de wandelroute tussen de Kempseweg en de Loxvenseweg in Lennisheuvel. Dit gebeurde op initiatief van Rond Kerk en Orion (RKO) en gemeente Boxtel. Met deze brug wordt een korte doorsteek gerealiseerd om vanuit Lennisheuvel snel en veilig in de Kampina te komen. Het project ‘Brug over de Beerze’ maakt onderdeel uit van het project ‘Natuurexperience Lennisheuvel’, wat weer een van de deelprojecten is binnen het uitvoeringsprogramma ‘Kloppend Hart van Het Groene Woud’.

Een FILMPJE van Lieke Faber over de plaatsing van de brug is hier te bekijken.

De stalen brug over de Beerze is geplaatst in de directe omgeving van de vistrap, die al aanwezig was aan de Loxvenseweg. De brug heeft een lengte van twintig meter en is voorzien van een hoge kwaliteit coating. De brug bewerkstelligt een zo kort mogelijke en veilige route van Lennisheuvel naar de Annadreef in de Kampina. De brug is ontworpen en gemaakt door Sanders Machinebouw uit Liempde. De coating op de brug is aangebracht door Straalbedrijf Boxtel en het gevaarte is geplaatst door Gaffert BV uit Veghel. Het grondwerk wordt uitgevoerd door Jan van den Boomen BV uit Liempde.

Natuurexperience Lennisheuvel

Het project ‘Brug over de Beerze’ maakt onderdeel uit van het project ‘Natuurexperience Lennisheuvel’. Hierbinnen wordt een groene, veilige wandelroute met veel faciliteiten gerealiseerd die de verbindende schakel vormt voor de met de trein reizende recreant, op weg naar natuur en edelhert. Natuurexperience Lennisheuvel wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Noord-Brabant uit het programma Landschappen van Allure en door de gemeente Boxtel.

  

 

Foto's: Het Groene Woud

Deel dit bericht

3 reacties

Patrick van Boxtel geplaatst op 2019-05-30 10:26:08

Inmiddels ligt deze brug er al een tijdje,en lopen we vaak een rondje daarover.Ik had eigenlijk een verzoekje, als je brug over wilt vanaf het industrieterrein Boxtel, staan de brandnetels en andere "pikkers" erg hoog. Is het mogelijk dat jullie hier maaien of over een breder pad houtsnippers strooien zodat het goed te wandelen blijft. Als je toevallig in korte broek loopt kun er je eigenlijk niet meer door.Zou mooi zijn als dit verholpen kan worden. Hopend op een reactie, alvast bedankt Patrick van Boxtel

Frenk Breuer geplaatst op 2019-06-02 10:02:05

Wij kwamen gisteren onverwacht langs de brug en was benieuwd naar deze nieuwe route. Alleen klopt het wat Patrick hierboven schrijft: geen doorkomen aan. Bovendien loop je ook nog eens een goede kans op teken met al die hoge begroeiing. Het zou Fin zijn als er iets aan werd gedaan.

Bert Vervoort geplaatst op 2018-11-23 19:23:28

Ik ben op een of andere manier uitgeschreven voor de nieuwsbrief van Het Groene Woud. Kan ik hem weer ontvangen? Deze nieuwsbrief kreeg ik via iemand anders. Alvast bedankt.

Reageer op dit bericht

Naam
E-mailadres
Schrijf uw bericht...

 

Overige berichten

ARK Natuurontwikkeling op stoom in het Dommeldal
Di 30 maart: RUIM VIJFTIG PARTIJEN STARTEN UNIEKE AANPAK MET VAN GOGH NATIONAAL PARK i.o. - Volg de livestream en ben erbij!
Landschapstriënnale 2021 van start in Van Gogh NP Thema: High Green, Innovating the Landscape
Nieuwsbrief 5 van ARK Natuurontwikkeling over De Geelders staat online
Online mini-symposium: "Breng water tot leven in jouw buurt!"
Nieuwsbrief 4 van ARK Natuurontwikkeling over De Geelders staat online
Amsterdam doneert bomen aan Het Groene Woud
Het Groene Woud richt vizier op natuur, landschap en erfgoed
De bottom-up aanpak van Mozaïek Dommelvallei
... in Het Groene Woud