Boer in de Buurt, Hertogboer in de buurt. Doe mee aan de boerenprijsvraag!

Publicatiedatum: 27-05-2013

Een bericht van de Hertogboeren!

Boeren burgers en buitenlui. Loopt het aspergeseizoen alweer bijna ten einde gaan we over op de aardbeien. Maar eerst de bekendmaking van de prijswinnaar van de vorige keer. Weet je nog… bij aspergeboerderij Ter Stege. Wie gaat er met die mooie prijs vandoor? Het is Annette van Empel uit Den Bosch. Zij was blij verrast.

Aardbeien!

Op naar de volgende Hertogboer. Kon je de vorige keer asperges ruiken, proeven en zien en waren de Hollandse aardbeien erbij, nu is het net andersom. Peter en Dianca van “De Vennenhof” zijn aardbeientelers in hart en nieren. Ze hebben aardbeien in alle soorten en maten. Van de vollegrond en van de stellingen. En wat is hun geheim… dat zijn de vier B’s. En een specialisme van de Vennenhof is zelfs nog een vijfde B!  Gaan we nu natuurlijk niet verklappen wat dat in houdt. Ga het ze zelf maar een keer vragen. Kun je meteen een doosje van die heerlijke rode rakkers kopen in hun winkeltje. En ze zijn in de zomer natuurlijk wel elke dag open, maar ze hebben iets leuks uitgevonden. Want zijn ze er een keer niet dan kun je wel aardbeien kopen. Gewoon uit een machine, een heuse aardbei-automaat.

Bijen

En denk je dat Peter en Dianca het allemaal alleen doen? Mis, ze krijgen hulp van duizenden bijen. Op hun erf staan zes bijenkasten in de bijenstal en die bijen zorgen ervoor dat de aardbeien er prachtig uit zien en heerlijk smaken. En wist u dat de bijen bij de Vennenhof niet alleen aardbeibloemen op het menu hebben staan. Bij de Vennenhof hebben ze in 2012 speciale drachtplanten voor de bijen geplant zodat er van alles op het menu staat. Van vroeg tot laat in het jaar kunnen de bijen snoepen van verschillend stuifmeel en nectar uit de diverse bijenplanten die er geplant zijn. Biodiversiteit ten gunste van vitale bijenvolken. Uiteraard is er ook honing te koop en 'Elke dag een lepel honing houdt de dokter uit de woning!' Zo zie je maar weer. Iedereen helpt iedereen op dat prachtige bedrijf De Vennenhof.

Proef het echt verschil

Niet alleen de bijen zorgen voor prachtige aardbeien,  de grond waarop de aardbeien groeien is zó speciaal dat je écht het verschil proeft. Door jaarlijks compost te gebruiken, de bodem van de goede mineralenbalans te voorzien en door bijvoorbeeld het bodemleven te sparen door niet of veel minder diep te ploegen groeien de zomerkoninkjes en asperges zonder zorgen. De inspanningen van 10 jaar duurzaam bodembeheer zijn te proeven in de producten. Zoals de meesten wel weten zijn aardbeien en asperges zomerproducten. Maar er zijn nog zoveel heerlijke moestuinproducten méér. Die prachtige moestuinproducten zijn ook te zien én te koop bij de Vennenhof. Zien waar én hoe jouw groenteprodukten groeien is wel heel bijzonder want dat kan in de supermarkt niet.

Nieuwsgierig?

Ben je nieuwsgierig geworden, mooi want je bent van harte welkom om het allemaal te komen zien. Voor het allerlaatste nieuws  kijk op www.vennenhof.nl Ook zij hebben een prijsvraag op hun site staan. Het antwoord kun je invullen op www.hertogboeren.nl. Doe dat voor 15 juni en maak kans op een heel seizoen gratis aardbeien voor het hele gezin. De vennenhof voor uw aller-lekkerste aardbeien en asperges en moestuingroenten. Kom eens aan en BELEEF de passie!

ARK Natuurontwikkeling op stoom in het Dommeldal
Di 30 maart: RUIM VIJFTIG PARTIJEN STARTEN UNIEKE AANPAK MET VAN GOGH NATIONAAL PARK i.o. - Volg de livestream en ben erbij!
Landschapstriënnale 2021 van start in Van Gogh NP Thema: High Green, Innovating the Landscape
Nieuwsbrief 5 van ARK Natuurontwikkeling over De Geelders staat online
Online mini-symposium: "Breng water tot leven in jouw buurt!"
Nieuwsbrief 4 van ARK Natuurontwikkeling over De Geelders staat online
Het Groene Woud richt vizier op natuur, landschap en erfgoed
Amsterdam doneert bomen aan Het Groene Woud
De bottom-up aanpak van Mozaïek Dommelvallei
... in Het Groene Woud