Food Festival de Es in Haaren pakt uit op zondag 30 juni

Publicatiedatum: 20-06-2019

Vijf ondernemers met passie voor eten pakken uit tijdens de vijfde editie van Food Festival de Es in Haaren op zondag 30 juni aanstaande. Vanwege het eerste lustrum is het programma flink uitgebreid met muziek, theater en verschillende workshops. Het festival wordt gehouden bij Tuinderij de Es, waar groenten, kruiden, fruit en eetbare bloemen worden geteeld door mensen met een zorgvraag. De toegang is gratis en de opbrengst komt helemaal ten goede aan de bijzondere doelgroep van Tuinderij de Es.

Eten staat, uiteraard, centraal tijdens het Food Festival. Daar waar het groeit, wordt het klaargemaakt: lekker, gezond en met zoveel mogelijk ingrediënten uit de directe omgeving van Tuinderij de Es. Zo maakt Joost van Roosmalen van Boefkik het Japanse gerecht Ramen. Culina Flamma uit Oisterwijk is weer van de partij met heerlijke pizza’s uit de houtoven. De huisimker van Tuinderij de Es bakt dit jaar honingwafels en de koffie is van de barrista Moving Coffee. Zuiderzwam komt met bitterballen, gemaakt van oesterzwammen die op koffiedik groeien. Passion Cuisine maakt gegrilde groenten en groentedips. De cliënten van Tuinderij de Es werken dit jaar samen met Frietfeest. Samen bakken ze biologische frietjes om geld in te zamelen voor het uitje in het najaar. Friet eten voor het goede doel!

Muzikale omlijsting

Voor de muzikale omlijsting komt veel lokaal talent naar de Es. Zo treden Peer de Graaf, Anna Verhoeven en de muziekvereniging Sint Gregorius op. Anne van Damme, die de rockacademie in Tilburg afrondde en die eerder optrad op de editie van 2015 bijt het spits af op het podium. Verder is er zang en vrolijke klezmermuziek.

Eerlijk voedsel dankzij een robot

Theater Puik schreef een speciaal stuk voor het Food Festival. Een overwerkte boerin raakt in gesprek met een hippe foodblogger. Spreken zij dezelfde taal? Lector Frederike Praasterink geeft in een mini-college een overzicht van het hedendaagse voedselsysteem. Mocht je hier vertwijfeld uitkomen dan kan je altijd nog het Food Footprint spel doen of even praten met de klimaatcoach. Pixelfarming biedt een wenkend perspectief. Eerlijke voeding, biologisch en natuurinclusief geproduceerd, dankzij een robot. Iedereen kan het hele groeiproces online volgen. De mensen van Pixelfarming bakken ook broodjes met kinderen.

Hutten bouwen of in het gras liggen

Er is nog veel meer leuks voor de kinderen. Zo is er een les ouder-kind yoga, kunnen er hutten worden gebouwd en kan er geknutseld worden met voorwerpen uit de tuin. Dit jaar is in de middencirkel een heuse kids’ area: de kinderen mogen er bouwen met strobalen. De grote kastanjeboom beklimmen kan ook. Verder zijn er allerlei inspirerende workshops, is er een rondleiding door de tuin of kun je gewoon lekker in het gras liggen. Collega bedrijf Het Kruidenrijk aan de overkant van de weg, heeft een open dag.

Food Festival De Es vindt plaats op zondag 30 juni tussen 12 en 20 uur op Tuinderij de Es, Eind 19c in Haaren. 

Zie voor meer informatie http://tuindees.nl/food-festival-de-es of Food Festival de Es op Facebook.

 

Unieke expositie: De Hippe Fotoclub brengt de magie van Het Groene Woud in beeld
Heb je een goed idee? Maak dan gebruik van onze stimuleringsregeling projectinitiatieven!
In beeld: projectbegeleider John Vermeer, vriendelijke aanjager in Het Groene Woud
Dommelbiografie als basis voor inrichting van het landschap: ‘Het stroomgebied van de Dommel’ belicht de rivier van alle kanten
Groene Handdruk van Het Groene Woud besteed aan insectenhotel bij Kinderboerderij Kienehoeve
Uniek boek is voltooid: ‘Het stroomgebied van de Dommel’ belicht de rivier van alle kanten
Nieuwsbrief 30 ARK Rewilding Nederland: 'Brabants Goud', over De Geelders, het Dommeldal en De Beerze
Project PlantenNu in Het Groene Woud van start
Paul Rüpp overleden, voormalig voorzitter Van Gogh Nationaal Park
... in Het Groene Woud