Groene Handdruk besteed aan ontsluiting Oirschots erfgoed via QR-codes

Publicatiedatum: 26-09-2022

In juni 2022 ontving Piet Machielsen bij zijn afscheid als wethouder van Oirschot de Groene Handdruk van Het Groene Woud. Aan deze blijk van waardering is een bedrag van 350 euro verbonden. Machielsen heeft het Erfgoedplatform Oirschot, waarin naast een groot aantal partijen ook Visit Oirschot en de beleidsmedewerker Erfgoed van de gemeente is vertegenwoordigd, gevraagd een goede bestemming voor dit bedrag te vinden.

Het platform heeft ervoor gekozen om aan te sluiten bij de pilot om via QR codes het Oirschots erfgoed breder beschikbaar te maken. Omdat dit vaak gaat om monumenten is de keuze gemaakt om voor de handdruk juist het landschappelijk erfgoed waarmee Oirschot zich onderscheidt breder te ontsluiten. Meer specifiek wordt het bedrag ingezet voor de toegangslocaties van De Mortelen. Deze informatie over de Mortelen is gekoppeld aan de website van Visit Oirschot en daarmee goed te monitoren.

De bordjes op de verschillende locaties bestaan uit een QR code met in het midden het logo van Visit Oirschot. Daaraan is de tekst toegevoegd ‘Waar sta ik?’, om wandelaars te motiveren de code te scannen en een aanwijzing te geven welke informatie kan worden verkregen.

Meer informatie is HIER te vinden.

 

Provincie kent Europese LEADER-subsidie toe aan Het Groene Woud: financiële injectie voor gebiedsgerichte samenwerking en een krachtig platteland
Het Boxtelse geboortebos groeit en groeit: 300 bomen en struiken voor natuurbos in Liempde
Nieuwsbrief 35 ARK Rewilding Nederland: 'Brabants Goud', over De Geelders, het Dommeldal en De Beerze
Leuk filmpje! Voedselbos d'Ekkers in Berlicum
Nieuwsbrief 34 ARK Rewilding Nederland: 'Brabants Goud', over De Geelders, het Dommeldal en De Beerze
Landelijke Nacht van de Nacht op 28 oktober: volop activiteiten in Het Groene Woud
Nieuwsbrief 33 ARK Rewilding Nederland: 'Brabants Goud', over De Geelders, het Dommeldal en De Beerze
Bijzondere grondoverdracht in Het Groene Woud: ARK Rewilding Nederland draagt natuurgebied De Hemel over aan eigenaren Velder
Drie initiatieven uit Het Groene Woud bekroond als 'Gouden Zaaier 2023'
... in Het Groene Woud