Halte 6 Tour Het groene Woud: Gratis STREEKMARKT met producten uit Italië en Het Groene Woud. Het symposium gaat helaas niet door!

Publicatiedatum: 24-05-2014

Op maandag 26 mei vindt ‘De smaken van Serra De’ Conti en Het Groene Woud’ plaats bij de Jacobushof in Lennisheuvel. Dit evenement, bestaande uit een ontmoeting tussen streekproducenten en belangstellenden (’s middags) en een gratis toegankelijke streekmarkt (’s avonds van 19.00-21.00 uur), vormt de zesde halte van Tour Het Groene Woud.

LET OP: Het eerder aangekondigde symposium gaat wegens te weinig aanmeldingen niet door. Om 16.00 uur wisselen de aanwezige streekproducten en andere belangstellenden kennis en ideeën uit aan de hand van stellingen en aansluitend genieten zij gezamenlijk van het streekbuffet. Om 19.00 uur begint de streekmarkt, waarvoor iedereen van harte is uitgenodigd om een kijkje te komen nemen.

Aanvulling d.d. 26 mei - Het exacte programma ziet er nu als volgt uit:

16.00 - 16.30      ontvangst

16.30 – 16.35     opening dagvoorzitter + voorstellen procesbegeleiders

16.35 – 16.50     inspirerend verhaal van een ondernemer uit Serra De’ Conti, namens hen Kees Dekker

16.50 -  17.35     groepsdiscussie

17.35 -  18.35     streekbuffet

19.00 -  21.00     streekmarkt + opstijgen ballon

 

  

 

Ontmoetingen vol smaak en passie. Die staan centraal tijdens dit unieke evenement. Biologisch vlees, asperges en prachtig fruit uit Het Groene Woud ‘ontmoeten’ mooie Verdicchio’s, kikkererwten, dressings en biologische Orzo uit Italië. Producenten van streekproducten uit Italië en Het Groene Woud wisselen kennis en ideeën uit. Met de streekmarkt worden eerlijke, veelal biologisch geproduceerde producten onder de aandacht gebracht.

Producten uit Het Groene Woud zijn van hoge kwaliteit en hebben daarmee internationale allure. Het Groene Woud heeft de potentie een gerenommeerd ‘merk’ te worden. Hiervoor is (internationale) samenwerking en een brede blik noodzakelijk. De Italiaanse keuken zit vol smaak en passie en is een prachtige inspiratiebron, ook voor Het Groene Woud. De Italiaanse producenten die meewerken aan de streekmarkt zijn afkomstig uit Serra De’ Conti. Dit is een gemeente in de regio Marche in het midden van Italië, grenzend aan onder meer Toscane, Umbrië en de Adriatische Zee.

Programma

Het evenement vindt plaats bij de Jacobushof, Middendreef 2 in Lennisheuvel. De streekmarkt begint om 19.00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk. Op de streekmarkt vind je overheerlijke verse producten uit Serra De’ Conti en Het Groene Woud.

De PDF van de uitnodiging is hier te downloaden.

Tour Het Groene Woud

‘De smaken van Serra De’ Conti en Het Groene Woud’ maakt deel uit van Tour Het Groene Woud. De tour doet diverse evenementen aan die gedurende het jubileumjaar 2014 in Het Groene Woud plaats vinden. Een bezoek aan een evenement dat deel uit maakt van de tour is één stempel waard. Hiervoor zijn er speciale stempelkaarten ontwikkeld die je kunt krijgen bij de informatiestand van Het Groene Woud. Met de stempelkaart kun je sparen voor het unieke Het Groene Woud-gezelschapsspel. Bij twaalf stempels krijg je het spel gratis en zes stempels is goed voor vijftig procent korting op het spel. 

Graaf mee naar de Gemondse dorpshistorie
Wandel- en fietsapp met belevingsroutes gelanceerd in Nationaal Landschap Het Groene Woud
Nieuwe veldcoördinator voor STIKA-regeling in Het Groene Woud
Gravers en wassers gezocht! Grootschalig archeologisch onderzoek in Liempde op 6 en 7 juli
Food Festival de Es in Haaren pakt uit op zondag 30 juni
Een CO2-fonds? Vastlegging van CO2 in de bodem: bijeenkomst op ma 24 juni
Het Groene Woud steunt het boek en de expositie 'Brabant Wereldwijd'
Word Vriend, win een boek! - Exclusieve actie voor Vrienden van Nationaal Landschap Het Groene Woud
Mooie prestatie van Het Groene Woud-wielerteam tijdens Ploegentijdrit Groene Corridor
... in Het Groene Woud