Halte 6 Tour Het groene Woud: Gratis STREEKMARKT met producten uit Italië en Het Groene Woud. Het symposium gaat helaas niet door!

Publicatiedatum: 24-05-2014

Op maandag 26 mei vindt ‘De smaken van Serra De’ Conti en Het Groene Woud’ plaats bij de Jacobushof in Lennisheuvel. Dit evenement, bestaande uit een ontmoeting tussen streekproducenten en belangstellenden (’s middags) en een gratis toegankelijke streekmarkt (’s avonds van 19.00-21.00 uur), vormt de zesde halte van Tour Het Groene Woud.

LET OP: Het eerder aangekondigde symposium gaat wegens te weinig aanmeldingen niet door. Om 16.00 uur wisselen de aanwezige streekproducten en andere belangstellenden kennis en ideeën uit aan de hand van stellingen en aansluitend genieten zij gezamenlijk van het streekbuffet. Om 19.00 uur begint de streekmarkt, waarvoor iedereen van harte is uitgenodigd om een kijkje te komen nemen.

Aanvulling d.d. 26 mei - Het exacte programma ziet er nu als volgt uit:

16.00 - 16.30      ontvangst

16.30 – 16.35     opening dagvoorzitter + voorstellen procesbegeleiders

16.35 – 16.50     inspirerend verhaal van een ondernemer uit Serra De’ Conti, namens hen Kees Dekker

16.50 -  17.35     groepsdiscussie

17.35 -  18.35     streekbuffet

19.00 -  21.00     streekmarkt + opstijgen ballon

 

  

 

Ontmoetingen vol smaak en passie. Die staan centraal tijdens dit unieke evenement. Biologisch vlees, asperges en prachtig fruit uit Het Groene Woud ‘ontmoeten’ mooie Verdicchio’s, kikkererwten, dressings en biologische Orzo uit Italië. Producenten van streekproducten uit Italië en Het Groene Woud wisselen kennis en ideeën uit. Met de streekmarkt worden eerlijke, veelal biologisch geproduceerde producten onder de aandacht gebracht.

Producten uit Het Groene Woud zijn van hoge kwaliteit en hebben daarmee internationale allure. Het Groene Woud heeft de potentie een gerenommeerd ‘merk’ te worden. Hiervoor is (internationale) samenwerking en een brede blik noodzakelijk. De Italiaanse keuken zit vol smaak en passie en is een prachtige inspiratiebron, ook voor Het Groene Woud. De Italiaanse producenten die meewerken aan de streekmarkt zijn afkomstig uit Serra De’ Conti. Dit is een gemeente in de regio Marche in het midden van Italië, grenzend aan onder meer Toscane, Umbrië en de Adriatische Zee.

Programma

Het evenement vindt plaats bij de Jacobushof, Middendreef 2 in Lennisheuvel. De streekmarkt begint om 19.00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk. Op de streekmarkt vind je overheerlijke verse producten uit Serra De’ Conti en Het Groene Woud.

De PDF van de uitnodiging is hier te downloaden.

Tour Het Groene Woud

‘De smaken van Serra De’ Conti en Het Groene Woud’ maakt deel uit van Tour Het Groene Woud. De tour doet diverse evenementen aan die gedurende het jubileumjaar 2014 in Het Groene Woud plaats vinden. Een bezoek aan een evenement dat deel uit maakt van de tour is één stempel waard. Hiervoor zijn er speciale stempelkaarten ontwikkeld die je kunt krijgen bij de informatiestand van Het Groene Woud. Met de stempelkaart kun je sparen voor het unieke Het Groene Woud-gezelschapsspel. Bij twaalf stempels krijg je het spel gratis en zes stempels is goed voor vijftig procent korting op het spel. 

Unieke expositie: De Hippe Fotoclub brengt de magie van Het Groene Woud in beeld
Heb je een goed idee? Maak dan gebruik van onze stimuleringsregeling projectinitiatieven!
In beeld: projectbegeleider John Vermeer, vriendelijke aanjager in Het Groene Woud
Dommelbiografie als basis voor inrichting van het landschap: ‘Het stroomgebied van de Dommel’ belicht de rivier van alle kanten
Groene Handdruk van Het Groene Woud besteed aan insectenhotel bij Kinderboerderij Kienehoeve
Uniek boek is voltooid: ‘Het stroomgebied van de Dommel’ belicht de rivier van alle kanten
Nieuwsbrief 30 ARK Rewilding Nederland: 'Brabants Goud', over De Geelders, het Dommeldal en De Beerze
Project PlantenNu in Het Groene Woud van start
Paul Rüpp overleden, voormalig voorzitter Van Gogh Nationaal Park
... in Het Groene Woud