Halte 6 Tour Het Groene Woud: Symposium en Streekmarkt vol smaak en passie over streekproducten uit Italië en Het Groene Woud

Publicatiedatum: 21-05-2014

Op maandag 26 mei vindt ‘De smaken van Serra De’ Conti en Het Groene Woud’ plaats, een symposium en streekmarkt bij de Jacobushof in Lennisheuvel. Dit evenement, bestaande uit een symposium (’s middags) en een streekmarkt (’s avonds), vormt de zesde halte van Tour Het Groene Woud. Ontmoetingen vol smaak en passie. Die staan centraal tijdens dit unieke evenement. Biologisch vlees, asperges en prachtig fruit uit Het Groene Woud ‘ontmoeten’ mooie Verdicchio’s, kikkererwten, dressings en biologische Orzo uit Italië. Producenten van streekproducten uit Italië en Het Groene Woud wisselen kennis en ideeën uit. Met het symposium en de streekmarkt worden eerlijke, veelal biologisch geproduceerde producten onder de aandacht gebracht.

Producten uit Het Groene Woud zijn van hoge kwaliteit en hebben daarmee internationale allure. Het Groene Woud heeft de potentie een gerenommeerd ‘merk’ te worden. Hiervoor is (internationale) samenwerking en een brede blik noodzakelijk. De Italiaanse keuken zit vol smaak en passie en is een prachtige inspiratiebron, ook voor Het Groene Woud. De Italiaanse producenten die meewerken aan het symposium en de streekmarkt zijn afkomstig uit Serra De’ Conti. Dit is een gemeente in de regio Marche in het midden van Italië, grenzend aan onder meer Toscane, Umbrië en de Adriatische Zee.

Programma

Het evenement vindt plaats bij de Jacobushof, Middendreef 2 in Lennisheuvel. In de middag is er een symposium met diverse interessante onderwerpen voor ondernemers op het gebied van streekproducten. De opening is om 15.00 uur en bezoekers kunnen vanaf 14.30 uur terecht bij de locatie. Ontmoet drie eigenzinnige ondernemers die anders durven denken en doen. Hun inspirerende verhalen over ‘food with roots’ inclusief de tussengerechten van Verwondertrips zorgen voor inspiratie, nieuwe inzichten, ideeën en contacten.
Aansluitend is er een streekbuffet met het beste uit Italië en Het Groene Woud. Streekproducten maar ook alle andere belangstellenden zijn welkom. Zij kunnen zich opgeven via streekhuis@hetgroenewoud.com. De deelnamekosten bedragen 40 euro (inclusief buffet).
De streekmarkt begint om 19.00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk. Op de streekmarkt vind je overheerlijke verse producten uit Serra De’ Conti en Het Groene Woud.

De PDF van de uitnodiging is hier te downloaden.

Tour Het Groene Woud

‘De smaken van Serra De’ Conti en Het Groene Woud’ maakt deel uit van Tour Het Groene Woud. De tour doet diverse evenementen aan die gedurende het jubileumjaar 2014 in Het Groene Woud plaats vinden. Een bezoek aan een evenement dat deel uit maakt van de tour is één stempel waard. Hiervoor zijn er speciale stempelkaarten ontwikkeld die je kunt krijgen bij de informatiestand van Het Groene Woud. Met de stempelkaart kun je sparen voor het unieke Het Groene Woud-gezelschapsspel. Bij twaalf stempels krijg je het spel gratis en zes stempels is goed voor vijftig procent korting op het spel. 

Financiële injectie voor Watermolenlandschappen in Brabant
“Om de edelherten te zien heb je altijd een beetje geluk nodig. Er zitten nu eenmaal pootjes onder.”
ARK gaat aan de slag in Savendonk tussen Boxtel en Liempde
Aandacht voor klomp versterkt regionale economie
Boompiepers bij station Boxtel markeren Edelhertenroute
Bezoek de Helend Landschap Dag op 7 oktober
Natuur- en Milieu Vereniging Heusden verrast met Groene Handdruk
Het Groene Woud Sap-persdagen in Best, Oirschot en Schijndel
Deze herfst: edelhertbronstexcursies in Het Groene Woud
... in Het Groene Woud