Halte 6 Tour Het Groene Woud: Symposium en Streekmarkt vol smaak en passie over streekproducten uit Italië en Het Groene Woud

Publicatiedatum: 21-05-2014

Op maandag 26 mei vindt ‘De smaken van Serra De’ Conti en Het Groene Woud’ plaats, een symposium en streekmarkt bij de Jacobushof in Lennisheuvel. Dit evenement, bestaande uit een symposium (’s middags) en een streekmarkt (’s avonds), vormt de zesde halte van Tour Het Groene Woud. Ontmoetingen vol smaak en passie. Die staan centraal tijdens dit unieke evenement. Biologisch vlees, asperges en prachtig fruit uit Het Groene Woud ‘ontmoeten’ mooie Verdicchio’s, kikkererwten, dressings en biologische Orzo uit Italië. Producenten van streekproducten uit Italië en Het Groene Woud wisselen kennis en ideeën uit. Met het symposium en de streekmarkt worden eerlijke, veelal biologisch geproduceerde producten onder de aandacht gebracht.

Producten uit Het Groene Woud zijn van hoge kwaliteit en hebben daarmee internationale allure. Het Groene Woud heeft de potentie een gerenommeerd ‘merk’ te worden. Hiervoor is (internationale) samenwerking en een brede blik noodzakelijk. De Italiaanse keuken zit vol smaak en passie en is een prachtige inspiratiebron, ook voor Het Groene Woud. De Italiaanse producenten die meewerken aan het symposium en de streekmarkt zijn afkomstig uit Serra De’ Conti. Dit is een gemeente in de regio Marche in het midden van Italië, grenzend aan onder meer Toscane, Umbrië en de Adriatische Zee.

Programma

Het evenement vindt plaats bij de Jacobushof, Middendreef 2 in Lennisheuvel. In de middag is er een symposium met diverse interessante onderwerpen voor ondernemers op het gebied van streekproducten. De opening is om 15.00 uur en bezoekers kunnen vanaf 14.30 uur terecht bij de locatie. Ontmoet drie eigenzinnige ondernemers die anders durven denken en doen. Hun inspirerende verhalen over ‘food with roots’ inclusief de tussengerechten van Verwondertrips zorgen voor inspiratie, nieuwe inzichten, ideeën en contacten.
Aansluitend is er een streekbuffet met het beste uit Italië en Het Groene Woud. Streekproducten maar ook alle andere belangstellenden zijn welkom. Zij kunnen zich opgeven via streekhuis@hetgroenewoud.com. De deelnamekosten bedragen 40 euro (inclusief buffet).
De streekmarkt begint om 19.00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk. Op de streekmarkt vind je overheerlijke verse producten uit Serra De’ Conti en Het Groene Woud.

De PDF van de uitnodiging is hier te downloaden.

Tour Het Groene Woud

‘De smaken van Serra De’ Conti en Het Groene Woud’ maakt deel uit van Tour Het Groene Woud. De tour doet diverse evenementen aan die gedurende het jubileumjaar 2014 in Het Groene Woud plaats vinden. Een bezoek aan een evenement dat deel uit maakt van de tour is één stempel waard. Hiervoor zijn er speciale stempelkaarten ontwikkeld die je kunt krijgen bij de informatiestand van Het Groene Woud. Met de stempelkaart kun je sparen voor het unieke Het Groene Woud-gezelschapsspel. Bij twaalf stempels krijg je het spel gratis en zes stempels is goed voor vijftig procent korting op het spel. 

Di 23 april: Onthulling Bestse Klomp bij Klompenfabriek Van der Velden
Paul Hazenberg eerste BodemTopper van Carbon Valley
Onderzoek: doet stikstof de opbrengst van sorghum goed?
SPPiLL verkent mogelijkheden voor dorpswindmolen in Liempde - Succesverhaal Coöperatie Zuidenwind in Midden-Limburg inspiratiebron voor Het Groene Woud
Feestelijke start gemeenschapsarcheologie-project in Het Groene Woud
Melkveehouder Martijn Muskens: 'Kijk, frisgroene gewassen. Daar word ik blij van'
Melkveehouder Martijn Muskens: 'Kijk, frisgroene gewassen. Daar word ik blij van'
Klompenmakerij Van Kaathoven viert 100ste verjaardag met open dag op 13 april a.s.
Oude technieken en nieuwe verdienmodellen vinden elkaar in de Klompenwerkplaats van de Toekomst
... in Het Groene Woud