Heb je een plan of projectidee? Landschapsfonds Het Groene Woud kan helpen!

Publicatiedatum: 03-05-2022

Steeds meer mensen genieten van de natuur, het landschap en het cultuurhistorisch erfgoed in Het Groene Woud, het prachtige gebied tussen de steden ’s-Hertogenbosch, Tilburg en Eindhoven. Steeds vaker ook nemen de inwoners van dit gebied zelf het initiatief om via allerlei activiteiten en projecten de natuur, het landschap en het cultuurhistorisch erfgoed in hun eigen omgeving te behouden of te versterken. Het Groene Woud ondersteunt zulke initiatieven van harte! Heb je zelf, met een groep vrijwilligers, als buurt of in een ander verband een nog wat vaag idee of een concreet plan? Het Landschapsfonds van Het Groene Woud kan je verder helpen. 

Hoe werkt het?

Als je een concreet initiatief wilt uitvoeren gericht op behoud of versterking van natuur, landschap of erfgoed kun je daarvoor een aanvraag indienen via landschapsfonds@hetgroenewoud.com. Een aanvraag bestaat uit een beknopte projectbeschrijving, een begroting en een dekkingsplan. Oftewel: Wat ga je doen (met wie, waar, wanneer, waarom en hoe)? Wat kost het? Wie betaalt het? Welke bijdrage vraag je aan Het Groene Woud? Op de website van Het Groene Woud vind je meer informatie. Ook kun je daar het aanvraagformulier downloaden.

Voor wie?

Iedereen die Vriend van Het Groene Woud is, kan een aanvraag indienen. Meer informatie hierover vind je via https://www.jouwgroenewoud.com/vriend. Daar is ook aangegeven hoe je makkelijk en snel kunt aanmelden als Vriend van Het Groene woud.

Meer informatie?

Op de hiervoor genoemde websites vind je alle benodigde informatie. Heb je toch nog vragen? Laat het dan weten via info@hetgroenewoud.com of neem contact op met Johan van Cuyck van Het Groene Woud via 06-18303473.

Natuurwerkgroep Liempde voerde in 2019 de actie ‘Natuur rondom huis’ uit, waarbinnen o.a. nestkasten werden opgehangen. Hiervoor werd een bijdrage verstrekt vanuit het Landschapsfonds. Foto: Ruud van Nooijen.

Nieuwsbrief 33 ARK Rewilding Nederland: 'Brabants Goud', over De Geelders, het Dommeldal en De Beerze
Bijzondere grondoverdracht in Het Groene Woud: ARK Rewilding Nederland draagt natuurgebied De Hemel over aan eigenaren Velder
Drie initiatieven uit Het Groene Woud bekroond als 'Gouden Zaaier 2023'
Zo 10 september: Fruitpersdag in Best
Word Vriend, win een boek! Winnaars januari - juni 2023
Groene Handdruk van Het Groene Woud voor Natuurgroep Gestel
Wederopbouw-kippenhok in ere hersteld aan de Maai in Liempde
Nieuwsbrief 32 ARK Rewilding Nederland: 'Brabants Goud', over De Geelders, het Dommeldal en De Beerze
Groene Handdruk voor Ad en Ine de Kort
... in Het Groene Woud