Het Groene Woud tekent overeenkomsten tot partnerschap met Helicon Opleidingen en Lentekracht

Publicatiedatum: 15-12-2016

Het Groene Woud heeft met zowel Helicon Opleidingen 's-Hertogenbosch als innovatiebureau Lentekracht uit Nijmegen een overeenkomst tot partnerschap getekend. Een partner is een ambassadeur van Het Groene Woud en helpt, vanuit de mogelijkheden van de eigen organisatie of onderneming, om de doelen van het gebied te realiseren. Maandag 12 december jongstleden werden tijdens een kerstbijeenkomst in Landpark Assisië in Biezenmortel de benodigde handtekeningen gezet door directeur Anita Verbeek van Helicon Opleidingen, projectleider Koen Vrielink van Lentekracht en voorzitter Yvo Kortmann van Het Groene Woud.

Inzet van stagiaires

Het Groene Woud en Helicon Opleidingen delen al geruime tijd historie. Voor verschillende complexe (Europese) projecten heeft Helicon de coördinatie uitgevoerd. Ook worden stagiaires van Helicon, via Streekhuis Het Groene Woud, met regelmaat aan projecten van en binnen het gebied gekoppeld, met name op het gebied van groen, natuur, milieu en duurzaamheid. Zowel Helicon als Het Groene Woud zijn gebaat bij de inzet van studenten in de uitvoering van projecten binnen de eigen leefomgeving. Uiteraard is het (in de praktijk) opleiden van goed geschoolde medewerkers in de toekomst voor alle partijen waardevol.

Bijdragen aan een vitale leefomgeving

Lentekracht is een innovatiebureau voor mens & ruimte. Het bureau werkt als sociale onderneming aan maatschappelijke opgaven - met name op het gebied van sociale innovatie, circulaire economie en 'smart city' - die bijdragen aan een vitale leefomgeving. Dit gebeurt veelal in multidisciplinaire teams van professionals en studenten. Binnen de projecten heeft Lentekracht een organiserende en coördinerende rol. Ook beschikt Lentekracht over expertise op het gebied van werken met jonge talenten volgens de werkwijze van Streeklab Het Groene Woud.

Partner van Het Groene Woud

Kenmerkend aan een partner van Het Groene Woud is dat zij maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel heeft staan. Een bedrijf sluit zich veelal aan omdat Het Groene Woud en haar doelen aanspreken en aansluiten bij de eigen bedrijfscultuur en -filosofie. Ook hechten ze belang aan het verfraaien van de directe leefomgeving, zowel voor de eigen onderneming, de medewerkers als de klanten.

Voordelen partnerschap

Partners van Het Groene Woud worden geïnformeerd over ontwikkelingen en projecten, uitgenodigd voor algemene netwerkontmoetingen en besloten vriendencafés en kunnen gebruik maken van diensten vanuit het Streekhuis. Tevens hebben partners een streepje voor bij het gunnen van opdrachten onderling. Om het partnerschap zichtbaar te maken, ontvangt het bedrijf een schildje en een certificaat en wordt het als partner vermeld op de website en via de sociale mediakanalen van Het Groene Woud.

Eerder dit jaar hebben ook KYBYS in Boxtel, MORE Projectbegeleiding in Best en MLG Gebiedsontwikkeling in Liempde zich als partner aan Het Groene Woud verbonden.

Foto: Ondertekening van de overeenkomsten door v.l.n.r. mw. Anita Verbeek, directeur van Helicon Opleidingen 's-Hertogenbosch, dhr. Yvo Kortman, voorzitter van Het Groene Woud en dhr. Koen Vrielink, projectleider bij Lentekracht.

Certificaat ‘Groene WoudLoper’ én het Doeboek uitgereikt aan 18 kinderen door IVN Best
Informatieavond over fondsen op 19 november - Stel al je vragen over fondsenverving!
Omgeving Opwettense Watermolen landschappelijk versterkt tijdens plantdag - Molenstichting Noord-Brabant benadrukt de waarde van watermolenlandschappen in Het Groene Woud
Programma Landschapstriënnale 2020 bekend - Veel locaties in Het Groene Woud
Nationaal Landschap Het Groene Woud wordt onderdeel van Van Gogh Nationaal Park
Op natuurexpeditie in Het Groene Woud - Nieuwe serie veldlessen van start
Winnaars van de boekenactie Vrienden van Nationaal Landschap Het Groene Woud (kwartaal 3) bekend
Groene Handdrukken voor Bestse IVN en Populierenvereniging
ECCO-workshop 'Onze energie, in ons landschap' op 9 oktober a.s. - Meld je nu aan!
... in Het Groene Woud