Kom naar onze Doe- en Denkdag op 11 dec: Natuurlijk gezond in Het Groene Woud

Publicatiedatum: 02-12-2014

Op 11 december 2014 vindt de wintereditie van de Doe- en Denkdag Het Groene Woud plaats. Thema van de middag: Gezondheid in Het Groene Woud. Met presentaties en workshops ontleden sprekers en deelnemers de vele, nog onbenutte mogelijkheden en kansen die Het Groene Woud biedt om bij de ontwikkeling van de streek ‘natuur’ en ‘welbevinden’ van de mens te combineren.

Een stevige boswandeling doet goed. En dat is nog maar één aspect waarin Het Groene Woud kan bijdragen aan de gezondheid van mensen. Want naast ‘natuur’ zijn er nog heel veel andere factoren uit de omgeving die invloed hebben op de menselijke gezondheid, zoals biofysieke en sociaal-economische invloeden. In Het Groene Woud komen deze invloeden allemaal samen.

Kansen ontdekken

Tijdens de Doe- en Denkdag doen deelnemers, sprekers en workshopleiders samen kennis op, delen ze ideeën en geven ze handen en voeten aan het thema Gezondheid in Het Groene Woud. Doel is om te ontdekken hoe ondernemers, overheden, zorgorganisaties en de lokale gemeenschap kunnen bijdragen aan gezondheid. Geen overbodige luxe nu de zorg verandert en de vergrijzing toeneemt.

Het Groene Woud Healthy Region

Het Groene Woud bevindt zich in het goede gezelschap van diverse andere regio’s in Europa. Deze zogenoemde Healthy Regions (waarvan Het Groene Woud er zelf ook een is) voeren momenteel gelijksoortige verkenningen uit en ontplooien eveneens initiatieven om een platteland te creëren waar mensen gezond oud kunnen worden.

Passend decor

De Doe- en Denkdag van Het Groene Woud vindt op 11 december plaats op Stadsboerderij Eyghentijds in Rosmalen. Een passende locatie, want de eigenaars combineren hier met groot succes de elementen ‘ondernemerschap’, ‘groen’ en ‘mens’. Dat doen ze door de productie en verkoop van biologische levensmiddelen aan te bieden als dagbestedingsactiviteit voor bepaalde doelgroepen. Deelnemers aan de Doe- en Denkdag krijgen voorafgaand aan het programma uitgebreid de gelegenheid om te zien hoe de Stadsboerderij dit ‘gezonde ondernemerschap’ vorm geeft.

Opgeven

De Doe- en Denkdag is een initiatief van Stichting Streekhuis Het Groene Woud en is gratis toegankelijk voor geïnteresseerden. Opgeven kan via streekhuis@hetgroenewoud.com

Ondersteuning Rural Alliances

Het Groene Woud is één van de partners in het Europese project Rural Alliances. Rural Alliances wil – met steun van de Europese Unie – de leefbaarheid op het platteland versterken en verbeteren door de kracht van de maatschappij zelf te benutten. Uitgangspunten daarbij zijn het betrekken van lokale burgers bij de regio en het smeden van allianties tussen gemeenschappen, lokale bedrijven en andere organisaties. Het Groene Woud, dat actief burgerinitiatieven faciliteert, sluit met haar missie naadloos aan op het doel van Rural Alliances. De Doe- en Denkdag Het Groene Woud wordt ook ondersteund door Rural Alliances.

Kom je ook? Je bent van harte welkom!

Download hier de uitnodiging voor deze Doe- en Denkdag met het programma, achtergrondinformatie en opgavemogelijkheid.

Bronvermelding bij de foto 'kinderen met koe': Doe-Boerderij De Steenuil

Paul Hazenberg eerste BodemTopper van Carbon Valley - Klinkende cijfers voor opbouw organisch stofgehalte en stikstofleverend vermogen
16 maart: start ambassadeurscursus in Nationaal Landschap Het Groene Woud
Kartuizer heggenvlechtdag in Het Groene Woud
Filmpje over het project Kloppend Hart van Het Groene Woud, gepresenteerd tijdens de slotmanifestatie Landschappen van Allure
Jaarthema Landschapsfonds onderstreept unieke kenmerken Van Gogh National Park: Ruim baan voor kleine landschapsprojecten in Het Groene Woud
Studenten KW1College houden Open Keuken met historische fruitrassen
Bodemonderzoek met een onderbroek - Project Carbon Valley op de radio!
Winnaars boeken bekend! - Word Vriend, win een boek en ontvang communicatiesteun vanuit Het Groene Woud
Position paper Mozaïek Dommelvallei biedt bestuurders en politici handreikingen in gebiedsopgaven
... in Het Groene Woud