Lancering Werkplaats Het Groene Woud tijdens bijeenkomst Groen Dichtbij in Oisterwijk

Publicatiedatum: 03-01-2015

Op donderdag 15 januari organiseren IVN Brabant en Streekhuis Het Groene Woud de bijeenkomst Groen Dichterbij in de Leerfabriek KVL in Oisterwijk. Een bijeenkomst waarbij initiatiefnemers met creatieve plannen worden geholpen deze om te zetten in concrete projecten. Tijdens de bijeenkomst wordt tevens een nieuw initiatief gelanceerd, de Werkplaats Het Groene Woud; de digitale marktplaats van Het Groene Woud waar initiatieven en inzetbaarheid samenkomen. Ook worden deze avond Groene Handdrukken uitgereikt aan succesvolle en/of kansrijke initiatieven die zowel het groen als de sociale samenhang versterken. De Groene Handdruk bedraagt € 350,- per initiatief. Initiatiefnemers kunnen zich nog aanmelden om in aanmerking te komen hiervoor.

Ze zijn er genoeg: creatieve hersenspinsels, goede ideeën en prachtige initiatieven om Het Groene Woud mooier, beter en sterker te maken. Mensen die zich gedreven willen inzetten om Het Groene Woud aantrekkelijk te maken en te houden. Via Werkplaats Het Groene Woud komen initiatieven en inzetbaarheid feilloos samen! Initiatiefnemers kunnen via www.werkplaatshetgroenewoud.com op zoek naar extra handen, materialen, advies en ideeën om initiatieven verder vorm te geven. Er zijn daarnaast ook genoeg mensen die zich juist willen inzetten om anderen te helpen. Ook zij kunnen zich aanmelden op deze website. De werkwijze is eenvoudig en de mogelijkheden zijn eindeloos.

Ambities waarmaken doe je samen

Ambities zijn er om waar te maken. Daarom wil Het Groene Woud en IVN initiatiefnemers helpen om creatieve plannen om te zetten in concrete projecten. Deelnemers aan de bijeenkomst kunnen aanschuiven bij een van de experts van Streekfonds Het Groene Woud, Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij, Oranjefonds, NatuurSUPER, Streekhuis Het Groene Woud en van IVN. Iedereen mag specifieke vragen vooraf doorgeven bij de aanmelding. De organisatie regelt dan een afspraak.

(Buurt)initiatiefnemers in Het Groene Woud die al goede ideeën hebben en in aanmerking willen komen voor een Groene Handdruk t.w.v. € 350,-, kunnen zich hier nog aanmelden. De Groene Handdrukken worden ook tijdens de bijeenkomst uitgereikt.

Aanmelden

De bijeenkomst Groen Dichterbij vindt plaats op 15 januari van 17.00 uur tot 21.00 uur in de Leerfabriek KVL in Oisterwijk. Deelname is gratis. De aanwezigen worden ontvangen met soep en broodjes. Na een korte presentatie over Werkplaats Het Groene Woud volgen de workshops ‘#durf te vragen’ en ‘crowdfunding’ en krijgen de aanwezigen de mogelijkheid om in gesprek te gaan met experts. Aan het einde van de bijeenkomst vindt de uitreiking van de Groene Handdrukken plaats.

Mensen die geïnteresseerd zijn naar wat IVN, Het Groene Woud c.q. de Werkplaats te bieden heeft of die behoefte hebben aan kennis, advies en ondersteuning, kunnen zich hier nog aanmelden voor de bijeenkomst. 

De volledige PDF van de uitnodiging is hier te downloaden.

 

 

Nieuwsbrief 14 van ARK Natuurontwikkeling over De Geelders en Het Dommeldal
Het Groene Woud zoekt bestuursleden!
IVN start digitale training voor groepscoördinatoren van groene organisaties
Gemeenschapsarcheologie in Het Groene Woud: opgravingsweekend op 30 en 31 oktober in Liempde
STEMMEN KAN TOT 18 OKTOBER, 12.00 UUR - Boom van het Jaar 2021-verkiezing: Stem op de boom in Het Groene Woud!
Nieuwsbrief 13 van ARK Natuurontwikkeling over De Geelders en Het Dommeldal
Vorderingen bij restauratie dwarsdeelschuur in Boxtel met een bijdrage van Stichting Landschap Het Groene Woud
Word Vriend, win een boek! - Winnaars jan-jun 2021
Nieuw maar toch vertrouwd: 'Stichting Landschap Het Groene Woud'
... in Het Groene Woud