Lancering Werkplaats Het Groene Woud tijdens bijeenkomst Groen Dichtbij in Oisterwijk

Publicatiedatum: 03-01-2015

Op donderdag 15 januari organiseren IVN Brabant en Streekhuis Het Groene Woud de bijeenkomst Groen Dichterbij in de Leerfabriek KVL in Oisterwijk. Een bijeenkomst waarbij initiatiefnemers met creatieve plannen worden geholpen deze om te zetten in concrete projecten. Tijdens de bijeenkomst wordt tevens een nieuw initiatief gelanceerd, de Werkplaats Het Groene Woud; de digitale marktplaats van Het Groene Woud waar initiatieven en inzetbaarheid samenkomen. Ook worden deze avond Groene Handdrukken uitgereikt aan succesvolle en/of kansrijke initiatieven die zowel het groen als de sociale samenhang versterken. De Groene Handdruk bedraagt € 350,- per initiatief. Initiatiefnemers kunnen zich nog aanmelden om in aanmerking te komen hiervoor.

Ze zijn er genoeg: creatieve hersenspinsels, goede ideeën en prachtige initiatieven om Het Groene Woud mooier, beter en sterker te maken. Mensen die zich gedreven willen inzetten om Het Groene Woud aantrekkelijk te maken en te houden. Via Werkplaats Het Groene Woud komen initiatieven en inzetbaarheid feilloos samen! Initiatiefnemers kunnen via www.werkplaatshetgroenewoud.com op zoek naar extra handen, materialen, advies en ideeën om initiatieven verder vorm te geven. Er zijn daarnaast ook genoeg mensen die zich juist willen inzetten om anderen te helpen. Ook zij kunnen zich aanmelden op deze website. De werkwijze is eenvoudig en de mogelijkheden zijn eindeloos.

Ambities waarmaken doe je samen

Ambities zijn er om waar te maken. Daarom wil Het Groene Woud en IVN initiatiefnemers helpen om creatieve plannen om te zetten in concrete projecten. Deelnemers aan de bijeenkomst kunnen aanschuiven bij een van de experts van Streekfonds Het Groene Woud, Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij, Oranjefonds, NatuurSUPER, Streekhuis Het Groene Woud en van IVN. Iedereen mag specifieke vragen vooraf doorgeven bij de aanmelding. De organisatie regelt dan een afspraak.

(Buurt)initiatiefnemers in Het Groene Woud die al goede ideeën hebben en in aanmerking willen komen voor een Groene Handdruk t.w.v. € 350,-, kunnen zich hier nog aanmelden. De Groene Handdrukken worden ook tijdens de bijeenkomst uitgereikt.

Aanmelden

De bijeenkomst Groen Dichterbij vindt plaats op 15 januari van 17.00 uur tot 21.00 uur in de Leerfabriek KVL in Oisterwijk. Deelname is gratis. De aanwezigen worden ontvangen met soep en broodjes. Na een korte presentatie over Werkplaats Het Groene Woud volgen de workshops ‘#durf te vragen’ en ‘crowdfunding’ en krijgen de aanwezigen de mogelijkheid om in gesprek te gaan met experts. Aan het einde van de bijeenkomst vindt de uitreiking van de Groene Handdrukken plaats.

Mensen die geïnteresseerd zijn naar wat IVN, Het Groene Woud c.q. de Werkplaats te bieden heeft of die behoefte hebben aan kennis, advies en ondersteuning, kunnen zich hier nog aanmelden voor de bijeenkomst. 

De volledige PDF van de uitnodiging is hier te downloaden.

 

 

Graaf mee naar de Gemondse dorpshistorie
Wandel- en fietsapp met belevingsroutes gelanceerd in Nationaal Landschap Het Groene Woud
Nieuwe veldcoördinator voor STIKA-regeling in Het Groene Woud
Gravers en wassers gezocht! Grootschalig archeologisch onderzoek in Liempde op 6 en 7 juli
Food Festival de Es in Haaren pakt uit op zondag 30 juni
Een CO2-fonds? Vastlegging van CO2 in de bodem: bijeenkomst op ma 24 juni
Het Groene Woud steunt het boek en de expositie 'Brabant Wereldwijd'
Word Vriend, win een boek! - Exclusieve actie voor Vrienden van Nationaal Landschap Het Groene Woud
Mooie prestatie van Het Groene Woud-wielerteam tijdens Ploegentijdrit Groene Corridor
... in Het Groene Woud