Meld je nú aan voor de kinderjury!

Publicatiedatum: 22-03-2012

Kinderen kiezen leuke projecten...in Het Groene Woud.

Het Groene Woud komt dit najaar met een avontuurlijk doeboek. De opbrengst gaat naar leuke natuurprojecten voor kinderen. Welke projecten? Dat bepaalt een speciale kinderjury en jij kunt daar lid van worden! Woon je in Tilburg, Eindhoven, ’s-Hertogenbosch of een van de plaatsen daartussen en ben je tussen de 8 en 12 jaar? Geef je dan nu op voor de kinderjury. Meedoen is spannend én je wint er ook iets mee.

Wat vragen we van je?
Als jurylid bekijk je de inzendingen met leuke natuurprojecten voor kinderen en mag je zeggen wat je er van vindt. Je schrijft weblogs op de site van Het Groene Woud. Daarin kun je zelf vertellen over leuke uitstapjes en tips om te doen. Ook mag je er foto’s en tekeningen op zetten.

Wat krijg je van ons?
Alle juryleden worden fotomodel in het Doeboek. Je krijgt natuurlijk ook gratis een eigen boek (met jóuw foto erin!) én daarnaast geven we je nog een verrassingsprijs.
 
Heb je zelf een goed idee voor een natuurproject?
Ten minste 8 projecten krijgen een bijdrage van maximaal € 5.000. Het geld is er, nu jullie winnende ideeën nog! Wat voor soort projecten maken kans? De projecten gaan in ieder geval over het behoud / herstel / ontwikkeling van de natuur en het landschap in Het Groene Woud. Bijvoorbeeld een klauterbosje, een natuurterreintje waar je hutten mag bouwen, een slootje om dammen in te maken of een kindermoestuin met streekproducten voor in de buurt. Maar laat vooral je fantasie werken en verras ons met een fantastisch plan! Meer informatie over de voorwaarden en een formulier om je project aan te melden vind je op www.hetgroenewoud.com/kids.
 
Doeboek voor Groene Woudlopers: vanaf september te koop
Het Doeboek voor Groene Woudlopers staat boordevol natuurweetjes, eropuit-tips, spelletjes, recepten, doedingen en allerlei bonnen voor gratis verrassingen. Het is geschreven door kinderboekenschrijfster Annemarie Bon. Vanaf september kun je eropuit in Het Groene Woud met dit vrolijke boek. Geschikt voor elk seizoen! Kijk alvast op www.hetgroenewoud.com/kids voor een voorproefje.
 
Wil je meer weten over de jury of wil je je meteen aanmelden?
Stuur een mailtje aan mhuesstege@hetgroenewoud.com. Vergeet niet om te vertellen wat je naam, leeftijd en adres is. Schrijf ook even op waarom je graag in de jury wilt. Aanmelden kan tot 1 mei. We kiezen uiteindelijk 6 kinderen: 3 jongens en 3 meisjes. De kinderjury wordt gepresenteerd op het Streekfeest...in Het Groene Woud op zondag 13 mei in Heukelom, zorg dus dat je die datum vrij houdt. 
Word Vriend, win een boek! - Exclusieve actie voor Vrienden van Nationaal Landschap Het Groene Woud
Paul Hazenberg eerste BodemTopper van Carbon Valley - Klinkende cijfers voor opbouw organisch stofgehalte en stikstofleverend vermogen
16 maart: start ambassadeurscursus in Nationaal Landschap Het Groene Woud
Kartuizer heggenvlechtdag in Het Groene Woud
Filmpje over het project Kloppend Hart van Het Groene Woud, gepresenteerd tijdens de slotmanifestatie Landschappen van Allure
Jaarthema Landschapsfonds onderstreept unieke kenmerken Van Gogh National Park: Ruim baan voor kleine landschapsprojecten in Het Groene Woud
Studenten KW1College houden Open Keuken met historische fruitrassen
Bodemonderzoek met een onderbroek - Project Carbon Valley op de radio!
Winnaars boeken bekend! - Word Vriend, win een boek en ontvang communicatiesteun vanuit Het Groene Woud
... in Het Groene Woud