Tijdens Festival...in Het Groene Woud op 17 juni Groots(t)e Vaderdagpicknick op de Groene Corridor

Publicatiedatum: 12-06-2012

Op de Groene Corridor, tussen Strijp-S en de Philips Fruittuin in Eindhoven, is het aanstaande zondag goed toeven, speciaal voor vaders. Op een autovrije Oirschotsedijk kun je op 17 juni naar hartenlust fietsen, skaten, skippyballen én picknicken dus. Vanaf de ingang van het Philips de Jong wandelpark staan picknicktafels opgesteld. De picknickmand voor vader kan gevuld worden op de Proef Het Groene Woud Streekmarkt bij de Philips Fruittuin of op de FeelGood Market op Strijp-S in Eindhoven. Of je neemt je lekkers zelf mee.

Tijdens het Festival...in Het Groene Woud dit weekend kan iedereen, ons nationaal landschap en al het leuks en lekkers dat het te bieden heeft op een heel bijzondere manier ontdekken. Op zaterdag is er een programma voor skateboarders en op zondag, Vaderdag, staan vaders dus in het zonnetje.

Leuk maar vooral lekker cadeau voor vaders
Dit jaar op Vaderdag geen ontbijtje op bed. In plaats daarvan is het natuurlijk veel leuker om alle papa’s mee te nemen naar de grootste Vaderdagpicknick ooit, in de hele wereld, maar in ieder geval...in Het Groene Woud. Een autovrije Oirschotsedijk van Strijp-S tot aan de Philips Fruittuin in Eindhoven is op 17 juni bezaaid met picknicktafels. Op het hele picknickterrein zijn gratis proeverijen van lekkers uit stad en streek.

Twee markten met lekkers en leuks
Op het festivalterrein bij de Philips Fruittuin is een Proef Het Groene Woud Streekmarkt met lekkers van de boeren uit de directe omgeving. Er zijn bijvoorbeeld appels en peren(sappen) uit de Philips Fruittuin zelf, lekker speltbrood en -banket uit Het Groene Woud van Bakkerij Bekkers, vlees van de Blije Big, ijs van de IJsboerderij. En heb je al eens buffelmelk geproefd? Dat kan bij de kraam van de Stoerderij. Verder zijn er stands van partijen uit het gebied zoals Natuurmonumenten, Brabants Landschap en de VVV en kun je bijvoorbeeld zien hoe schapen worden gedreven en hoe een luchtballon er van dichtbij uitziet. Op het festivalterreinen op Strijp-S werken we samen met de FeelGood Market met food & design.

Gratis Vaderdagpakketje en een Groene Spa
Om je vader echt helemaal in de watten te leggen is er op het festivalterrein in de Philips Fruittuin een Groene Spa, met een loungeplek met cocktails en speciale Vaderdagdeals zoals een stoelmassage van Saskia van de Ven of een ouderwetse scheerbeurt met alles erop en eraan van de Scheersalon.nl. En welke vader durft er in de houtgestookte hottub van Hollandia Groengroep? Alle vaders die er op tijd bij zijn ontvangen op de 17e een gratis Vaderdagpakketje met lekkers en leuks. Maar: op=op.     

Anders dan eerder vermeld zijn er op de 17e helaas geen open dagen bij De Herdgang en Defensie.

Di 23 april: Onthulling Bestse Klomp bij Klompenfabriek Van der Velden
Paul Hazenberg eerste BodemTopper van Carbon Valley
Onderzoek: doet stikstof de opbrengst van sorghum goed?
SPPiLL verkent mogelijkheden voor dorpswindmolen in Liempde - Succesverhaal Coöperatie Zuidenwind in Midden-Limburg inspiratiebron voor Het Groene Woud
Feestelijke start gemeenschapsarcheologie-project in Het Groene Woud
Melkveehouder Martijn Muskens: 'Kijk, frisgroene gewassen. Daar word ik blij van'
Melkveehouder Martijn Muskens: 'Kijk, frisgroene gewassen. Daar word ik blij van'
Klompenmakerij Van Kaathoven viert 100ste verjaardag met open dag op 13 april a.s.
Oude technieken en nieuwe verdienmodellen vinden elkaar in de Klompenwerkplaats van de Toekomst
... in Het Groene Woud