Tour Het Groene Woud strijkt komend weekend neer bij twee culinaire evenementen

Publicatiedatum: 24-09-2015

Het Groene Woud is komend weekend het decor van culinaire proeverijen en overheerlijke streekproducten. Groendomein Wasven in Eindhoven organiseert op zaterdag 26 en zondag 27 september het Pure Food Event. Een tweedaags festijn met proeverijen van streekgebonden producten, een markt, lezingen en demonstraties. Ook Liempde staat aanstaande zondag in het teken van lekker eten uit de streek. Hier organiseert SPPiLL (Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde) in samenwerking met Hofkapel de Kromploegers voor de eerste keer Proef Lokaal Liempde, ’t Grootste tapasdiner van Het Groene Woud. Beide evenementen zijn onderdeel van Tour Het Groene Woud. De jubileumtour ter ere van het vijftienjarig bestaan van Het Groene Woud.

Pure Food Event

In het stadsdeel Tongelre, vlakbij het centrum van Eindhoven, ligt Groendomein Wasven (Celebeslaan 30 in Eindhoven). Een gebied van zes hectare groot bestaande uit cultuur- en natuurhistorisch groen. Te midden van het terrein ligt in een langgevelboerderij met een bakkerij, een koffiebranderij, een winkel met biologische producten, een groenwerkplaats en een horecagelegenheid. Tweemaal per jaar organiseert Groendomein Wasven het Pure Food Event. Het Pure Food Event bestaat uit een gezellige combinatie van een culinaire markt met proeverijen, informatie- en verkoopstands. Het thema van dit jaar is ‘We boeren goed!’. Bezoekers mogen zelf mee oogsten op de akkers, proeven van de veelzijdige producten en krijgen uitleg van de koks en bakkers van het Wasven, de boeren en streekstandhouders. Ook kunnen zij terecht bij de mobiele promotiestand van Het Groene Woud. Hier ontvangen zij alle informatie over het prachtige gebied! Het terrein is, zowel zaterdag 26 als zondag 27 september, van 12.00 tot 17.00 uur geopend.

Proef Lokaal Liempde

Ook Proef Lokaal Liempde is onderdeel van Tour Het Groene Woud. Dit splinternieuw evenement vindt plaats op zondag 27 september, van 14.00 tot 19.00 uur op D’n Tip aan de Barrierweg in Liempde. Lokale en regionale leveranciers, lokale bedrijven en lokale keukenprins(ess)en presenteren hier heerlijke gerechtjes. Deze zijn gemaakt van producten uit de streek. Er komt een grote variatie aan culinaire hoogstandjes. Van hippe en verassende smaakcombinaties tot traditionele recepten uit grootmoederskeuken. Er zijn maar liefst 31 verschillende gerechtjes te proeven. Naast de gerechtjes, kunnen bezoekers ook proeven van lokale en regionale bieren en wijnen.

Entertainment

Naast de culinaire hapjes, is er ook entertainment. Er zijn live-optredens en volop activiteiten voor kinderen! Zo kunnen de jongste bezoekers zich laten schminken, spelen in een bak met maïskorrels en meedoen aan een wedstrijd zaklopen. Ook kunnen zij terecht op het springkussen van Het Groene Woud! Proef Lokaal Liempde wordt georganiseerd door SPPiLL samen met Hofkapel de Kromploegers. Het vormt één van de deelprojecten van SPPiLL als onderdeel van het uitvoeringsprogramma ‘Kloppend Hart van Het Groene Woud’.

Het Groene Woud steunt het boek en de expositie 'Brabant Wereldwijd'
Word Vriend, win een boek! - Exclusieve actie voor Vrienden van Nationaal Landschap Het Groene Woud
Mooie prestatie van Het Groene Woud-wielerteam tijdens Ploegentijdrit Groene Corridor
Verborgen schatten gevonden in Woensel! Mooie resultaten binnen het project CARE - Gemeenschapsarcheologie in Het Groene Woud
Natuur beheren in het Dommeldal en De Geelders? Help mee via grondruil, natuurbeheer of natuurontwikkeling
Nieuwe wandel- en fietsroutes en de gratis app 'Routes in Het Groene Woud' beschikbaar – Wandel mee op zondag 26 mei
Op zoek naar de oorsprong van Woensel - CARE in Het Groene Woud start opgravingscampagne in Eindhoven
Eerste lichting ambassadeurs Het Groene Woud zwaait af
Bokashi verhoogt bodemleven en organisch stofgehalte
... in Het Groene Woud