Tour Het Groene Woud strijkt komend weekend neer bij twee culinaire evenementen

Publicatiedatum: 24-09-2015

Het Groene Woud is komend weekend het decor van culinaire proeverijen en overheerlijke streekproducten. Groendomein Wasven in Eindhoven organiseert op zaterdag 26 en zondag 27 september het Pure Food Event. Een tweedaags festijn met proeverijen van streekgebonden producten, een markt, lezingen en demonstraties. Ook Liempde staat aanstaande zondag in het teken van lekker eten uit de streek. Hier organiseert SPPiLL (Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde) in samenwerking met Hofkapel de Kromploegers voor de eerste keer Proef Lokaal Liempde, ’t Grootste tapasdiner van Het Groene Woud. Beide evenementen zijn onderdeel van Tour Het Groene Woud. De jubileumtour ter ere van het vijftienjarig bestaan van Het Groene Woud.

Pure Food Event

In het stadsdeel Tongelre, vlakbij het centrum van Eindhoven, ligt Groendomein Wasven (Celebeslaan 30 in Eindhoven). Een gebied van zes hectare groot bestaande uit cultuur- en natuurhistorisch groen. Te midden van het terrein ligt in een langgevelboerderij met een bakkerij, een koffiebranderij, een winkel met biologische producten, een groenwerkplaats en een horecagelegenheid. Tweemaal per jaar organiseert Groendomein Wasven het Pure Food Event. Het Pure Food Event bestaat uit een gezellige combinatie van een culinaire markt met proeverijen, informatie- en verkoopstands. Het thema van dit jaar is ‘We boeren goed!’. Bezoekers mogen zelf mee oogsten op de akkers, proeven van de veelzijdige producten en krijgen uitleg van de koks en bakkers van het Wasven, de boeren en streekstandhouders. Ook kunnen zij terecht bij de mobiele promotiestand van Het Groene Woud. Hier ontvangen zij alle informatie over het prachtige gebied! Het terrein is, zowel zaterdag 26 als zondag 27 september, van 12.00 tot 17.00 uur geopend.

Proef Lokaal Liempde

Ook Proef Lokaal Liempde is onderdeel van Tour Het Groene Woud. Dit splinternieuw evenement vindt plaats op zondag 27 september, van 14.00 tot 19.00 uur op D’n Tip aan de Barrierweg in Liempde. Lokale en regionale leveranciers, lokale bedrijven en lokale keukenprins(ess)en presenteren hier heerlijke gerechtjes. Deze zijn gemaakt van producten uit de streek. Er komt een grote variatie aan culinaire hoogstandjes. Van hippe en verassende smaakcombinaties tot traditionele recepten uit grootmoederskeuken. Er zijn maar liefst 31 verschillende gerechtjes te proeven. Naast de gerechtjes, kunnen bezoekers ook proeven van lokale en regionale bieren en wijnen.

Entertainment

Naast de culinaire hapjes, is er ook entertainment. Er zijn live-optredens en volop activiteiten voor kinderen! Zo kunnen de jongste bezoekers zich laten schminken, spelen in een bak met maïskorrels en meedoen aan een wedstrijd zaklopen. Ook kunnen zij terecht op het springkussen van Het Groene Woud! Proef Lokaal Liempde wordt georganiseerd door SPPiLL samen met Hofkapel de Kromploegers. Het vormt één van de deelprojecten van SPPiLL als onderdeel van het uitvoeringsprogramma ‘Kloppend Hart van Het Groene Woud’.

Muziekgezelschap Jachthoorns van Het Groene Woud zoekt nieuwe leden
Landschapsfonds Het Groene Woud steunt aanleg dementievriendelijke wandeltuin in Boxtel
FUTURA - Festival of Foods presenteert zich op 8 december in Haaren
Nieuwe uitgave met steun van ons boekenfonds: De toponymie van Best
Wandelbrug over de Beerze in Lennisheuvel geplaatst
Grenswallen in Het Groene Woud: excursie en lezing
WATERARENA MOZAÏEK DOMMELVALLEI OP WOENSDAG 28 NOV. Geïnteresseerd? Meld je dan nu aan!
Grote diversiteit in aanvragen bij het fonds van Het Groene Woud
19 nov: Maatwerk Fondsenavond - Voor al je vragen over fondsenwerving!
... in Het Groene Woud