Verhuizing werklocatie Nationaal Landschap Het Groene Woud

Publicatiedatum: 10-04-2020

Met ingang van 15 april verhuist de werklocatie van Nationaal Landschap Het Groene Woud – Streekhuis Het Groene Woud genaamd - van het oude raadhuis aan de Keefheuvel in Liempde naar D’n Liempdsen Herd. Dit vooralsnog voor één jaar. Het Raadhuis Verzekeringen, gevestigd in het deel van het oude raadhuis aan het Raadhuisplein, zal de huur van het vrijkomende deel overnemen.

Sinds 2008 huurt Stichting Nationaal Landschap Het Groene Woud - onder de noemer Streekhuis Het Groene Woud - een deel van het oude raadhuis van Liempde in de gemeente Boxtel als werklocatie. Met de ontwikkeling van Van Gogh Nationaal Park waarvan Het Groene Woud onderdeel wordt, is ook de personele bezetting van het Streekhuis gekrompen. Dit maakt dat het oude raadhuis een wat te grote jas is geworden. Daarom wordt de oversteek naar de vlak bij gelegen D’n Liempdsen Herd gemaakt. Vanaf 15 april wordt de kantoorruimte van dit bezoekerscentrum van Het Groene Woud in gebruik genomen door het Streekhuis. Het Streekhuis blijft bereikbaar onder hetzelfde telefoonnummer (0411-631031) en mailadres (streekhuis@hetgroenewoud.com). Het nieuwe adres is Barrierweg 4, 5298 AC Liempde.

Uitbreiding

Door de verhuizing van het Streekhuis ontstaat voor Het Raadhuis Verzekeringen de mogelijkheid tot uitbreiding. Eigenaar René Knoops maakt hier graag gebruik van. In samenwerking met de gemeente Boxtel als verhuurder zullen de oude doorgangen van het ene naar het andere deel van het oude raadhuis hersteld worden, de ruimtes gemoderniseerd en opnieuw ingedeeld. Hiermee ontstaan voor dit Liempdse bedrijf mooie extra werk- en overlegruimtes.

D’n Liempdsen Herd

Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd is eigendom van SPPiLL en - met inzet van vele vrijwilligers - gerealiseerd als onderdeel van het uitvoeringsprogramma Kloppend Hart van Het Groene Woud. Hierbij is de Rijksmonumentale langgevelboerderij in het centrum van Liempde geheel gerestaureerd en ingericht als bezoekers- en ontmoetingscentrum. In oktober 2017 is het pand geopend en in mei 2019 het achterliggende erf. Op de bovenverdieping van het bezoekerscentrum, boven het voormalige woongedeelte van de boerderij, is een kantoorruimte gerealiseerd van 70 m2 met een separate opgang. De verhuur van de kantoorruimte is een belangrijk onderdeel van de exploitatie van D’n Liempdsen Herd.

Win-win-win

Door de verhuizing van het Streekhuis snijdt het mes niet aan twee, maar zelfs aan drie kanten: een betere, meer passende locatie voor Streekhuis Het Groene Woud, uitbreidingsmogelijkheden voor Het Raadhuis Verzekeringen en een belangrijke bijdrage aan de exploitatie van D’n Liempdsen Herd.

Nieuwsbrief 35 ARK Rewilding Nederland: 'Brabants Goud', over De Geelders, het Dommeldal en De Beerze
Leuk filmpje! Voedselbos d'Ekkers in Berlicum
Nieuwsbrief 34 ARK Rewilding Nederland: 'Brabants Goud', over De Geelders, het Dommeldal en De Beerze
Landelijke Nacht van de Nacht op 28 oktober: volop activiteiten in Het Groene Woud
Nieuwsbrief 33 ARK Rewilding Nederland: 'Brabants Goud', over De Geelders, het Dommeldal en De Beerze
Bijzondere grondoverdracht in Het Groene Woud: ARK Rewilding Nederland draagt natuurgebied De Hemel over aan eigenaren Velder
Drie initiatieven uit Het Groene Woud bekroond als 'Gouden Zaaier 2023'
Zo 10 september: Fruitpersdag in Best
Word Vriend, win een boek! Winnaars januari - juni 2023
... in Het Groene Woud