Wandel- en fietsapp met belevingsroutes gelanceerd in Nationaal Landschap Het Groene Woud

Publicatiedatum: 11-07-2019

Edelherten spotten? Een vleugje middeleeuwen opsnuiven? Of genieten van weelderige natuur en op z’n tijd een terrasje pakken in het groen? Met de lancering van de wandel- en fietsapp Routes in Het Groene Woud kan dat. De app biedt wandelaars en fietsers alle gelegenheid om Nationaal Landschap Het Groene Woud te ontdekken. De route-app is nu te downloaden in de App Store en in Google Play. Uniek aan de app is dat deze een dynamische navigatie combineert met belevingsaspecten van de routes.

In Nationaal Landschap Het Groene Woud, in de stedendriehoek ’s-Hertogenbosch, Eindhoven en Tilburg lopen stad en land naadloos in elkaar over. Bijzondere natuur, karakteristiek landschap, cultuur en vermaak staan garant voor een aangenaam dagje uit. Bourgondische gastvrijheid voert de boventoon, waar je ook komt. De regio is bijzonder wandel- en fietsvriendelijk met mooie paden, bankjes om even uit te rusten, uitzichtpunten en gastvrije horecagelegenheden.

Informatie over bijzondere plaatsen

De nieuwe, handzame app laat je in dit landschap eenvoudig navigeren over de juiste paden en wegen. Onderweg geeft de app je veel informatie en tal van weetjes over bijzondere locaties op je route. De wandelroutes variëren in lengte van 7 tot 23 kilometer, de fietsroutes van 27 tot 48 kilometer. Wat alle routes met elkaar gemeen hebben: ze laten je genieten van een karakteristiek landschap, bijzondere natuur (met onder meer het edelhertengebied De Scheeken) en Bourgondische gastvrijheid, te vinden in de vele dorpen die Het Groene Woud is.

Liempde en omgeving

Veel routes voeren door het veelzijdige landschap van de dorpen Liempde, Lennisheuvel, Boxtel, Best, Sint-Oedenrode, Oirschot en Sint-Michielsgestel. Liempde ligt zeer centraal in Het Groene Woud én is het startpunt van een groot aantal wandelingen en fietstochten uit de route-app: vanaf het Liempdse Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd, een volledig gerestaureerde monumentale boerderij in het centrum van het dorp, wandel of fiets je zo het Nationaal Landschap in.

Krachtenbundeling

De app Routes in Het Groene Woud is het resultaat van een krachtenbundeling tussen SPPiLL, de gemeente Boxtel en RKO uit Lennisheuvel. SPPiLL is een semi-professionele vrijwilligersorganisatie in Liempde die samen met landeigenaren een fiks aantal wandel- en fietsroutes voor de route-app ontwikkelde. RKO is een vrijwilligersorganisatie uit Lennisheuvel die naast diverse routes in en om het dorp ook de NS-route ‘Hart van Het Groene Woud’ (die door het edelhertengebied in De Scheeken loopt) ontwikkelde. Ook deze NS-route is opgenomen in de nieuwe routeapp als een set edelhertenroutes: de NS-variant met een lengte van 14,5 kilometer en een langere variant van 22 kilometer met een lus over Liempde.

Het Groene Woud zoekt bestuursleden!
IVN start digitale training voor groepscoördinatoren van groene organisaties
Gemeenschapsarcheologie in Het Groene Woud: opgravingsweekend op 30 en 31 oktober in Liempde
STEMMEN KAN TOT 18 OKTOBER, 12.00 UUR - Boom van het Jaar 2021-verkiezing: Stem op de boom in Het Groene Woud!
Nieuwsbrief 13 van ARK Natuurontwikkeling over De Geelders en Het Dommeldal
Vorderingen bij restauratie dwarsdeelschuur in Boxtel met een bijdrage van Stichting Landschap Het Groene Woud
Word Vriend, win een boek! - Winnaars jan-jun 2021
Nieuw maar toch vertrouwd: 'Stichting Landschap Het Groene Woud'
Gewapende Strijd in Het Groene Woud. En jij kunt meedoen!
... in Het Groene Woud