Zaterdag 10 april: Geeldersdag in Het Groene Woud

Publicatiedatum: 13-03-2022

ARK Natuurontwikkeling organiseert op zondag 10 april 2022 de allereerste Geeldersdag, midden in Het Groene Woud. Van 10.00 – 17.00 uur is iedereen van harte welkom om dit unieke leembos (opnieuw) te leren kennen. Op deze dag kan jong en oud genieten van de schatten van natuurgebied De Geelders. De bijzondere natuur ontdekken? Interesse in de cultuurhistorie van dit unieke leembos? Zelf zien, horen, voelen en ruiken wat de natuur in De Geelders allemaal te bieden heeft? Tijdens de Geeldersdag is hiervoor alle ruimte! 

Veel vrijwilligersorganisaties uit Het Groene Woud, die vaak al jaren in De Geelders actief zijn, laten je tijdens de Geeldersdag de verschillende dimensies van De Geelders zien met leuke doe-, kijk- en luisteractiviteiten voor kinderen en volwassenen. Het belooft een boeiende dag te worden waarop ontdekking, verrassing en verwondering centraal staan. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

Cadeautje

Wie op 10 april naar de Geeldersdag komt, krijgt het ARK-boekje ‘Welkom in De Geelders’ cadeau. Het staat boordevol wetenswaardigheden over de natuur, de cultuurhistorie en het erfgoed in dit unieke leembos. Ook de menselijke inspanningen krijgen aandacht. Want mede dankzij alle vrijwilligers die hier actief zijn, kan De Geelders voor de toekomst bewaard blijven.

De Geeldersdag is een initiatief van ARK Natuurontwikkeling.
Houd voor updates over het programma en meer informatie onze website in de gaten of volg ons op Facebook en Instagram.

Beeld: De Geelders in Het Groene Woud. Foto: Arno Braam.

 

Provincie kent Europese LEADER-subsidie toe aan Het Groene Woud: financiële injectie voor gebiedsgerichte samenwerking en een krachtig platteland
Het Boxtelse geboortebos groeit en groeit: 300 bomen en struiken voor natuurbos in Liempde
Nieuwsbrief 35 ARK Rewilding Nederland: 'Brabants Goud', over De Geelders, het Dommeldal en De Beerze
Leuk filmpje! Voedselbos d'Ekkers in Berlicum
Nieuwsbrief 34 ARK Rewilding Nederland: 'Brabants Goud', over De Geelders, het Dommeldal en De Beerze
Landelijke Nacht van de Nacht op 28 oktober: volop activiteiten in Het Groene Woud
Nieuwsbrief 33 ARK Rewilding Nederland: 'Brabants Goud', over De Geelders, het Dommeldal en De Beerze
Bijzondere grondoverdracht in Het Groene Woud: ARK Rewilding Nederland draagt natuurgebied De Hemel over aan eigenaren Velder
Drie initiatieven uit Het Groene Woud bekroond als 'Gouden Zaaier 2023'
... in Het Groene Woud