Het Bewaarde Land

Je loopt met je blote voeten door het zand. Kijk, daar rent een spinnetje. Spelen en leren in het bos. Je kiest je lievelingsboom. En je proeft een brandnetelblaadje. Plotseling een ree! Terwijl je in het gras ligt, zie je de wolken aan je voorbij trekken. Kom tijdens schooltijd de natuur ontdekken!

Het verhaal 

Het Bewaarde Land wordt beheerd door de wachters van de vier elementen Aarde, Water, Lucht en Vuur. Vrouw Fleur is de schakel tussen de wachters en de buitenwereld. Zij woont in een huisje aan de rand van Het Bewaarde Land en ontmoet de wachters vaak. Die komen bij haar een kopje kruidenthee drinken of nieuws uitwisselen over de gebeurtenissen in Het Bewaarde Land. Bij Vrouw Fleur komen ook wel eens kinderen op bezoek. Zij vinden dat een spannend avontuur, want Vrouw Fleur kan hen heel veel vertellen over de geneeskrachtige en eetbare planten. Met haar kunnen ze stilletjes dieren bekijken, en Vrouw Fleur weet waar de wachters te vinden zijn…

Kijk hieronder naar een filmpje van Het Bewaarde Land. Meer weten? Ga dan naar www.hetbewaardeland.nl (of geef het door aan je juf of meester).

... in Het Groene Woud