Gèsselse KioskProjecteigenaar: Stichting De Gèsselse Kiosk

Projectbeschrijving

Net als in vele andere dorpen, stond in Sint-Michielsgestel vroeger een kiosk. Een beeldbepalend bouwwerk dat helaas in de jaren zestig is verdwenen. Een aantal initiatiefnemers kwam met het idee om dit cultuurhistorische element opnieuw terug te brengen. De initiatiefnemers hebben zich verenigd in Stichting De Gèsselse Kiosk.

De stichting had als locatie park De Kleine Ruwenberg op het oog. Dit park ligt in het hart van de dorpskern en is een aantal jaar geleden geheel opgeknapt. De komst van de kiosk zou een mooie aanvulling zijn voor het park. Het is een ontmoetingsplaats in het dorp en heeft een functie als podium voor bestaande en nieuwe culturele activiteiten. Na jarenlange inspanning is de kiosk in mei 2014 tijdens een feestelijke bijeenkomst geopend. De kiosk is een aanwinst voor het hart van Sint-Michielsgestel.

Om dit prachtige bouwwerk te realiseren, heeft Stichting De Gèsselse Kiosk financiële ondersteuning gehad van diverse partijen. Streekfonds Het Groene Woud heeft een bijdrage geleverd van €7.500,-.

Planning

Aanvang project: 2011

Opening kiosk: 25 mei 2014

Contactgegevens

Stichting De Gèsselse Kiosk
Henk van Hemmen
De Geelgors 50
5271 LR Sint-Michielsgestel

T: 073 55 15 608 of 06 51 22 32 63
E: degesselsekiosk@gmail.com

Betrokken partijen

Fotoalbum

... in Het Groene Woud