PIT in de Vlaamse SchuurProjecteigenaar: Willian Pijnenborg van PIT, praktijk voor arbeidspsychologie

Projectbeschrijving

Door verbouwing/renovatie van de Vlaamse schuur, wordt dit cultuurhistorisch pand behouden voor de toekomst. Bovendien draagt de authentieke uitstraling/sfeer van het pand bij en heeft een versterkend effect in trajecten op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Door functiewijziging kan hier ook economisch rendement uit gehaald worden en kan de toekomst voor dit pand gegarandeerd worden. Opzet is in de Vlaamse schuur een groepsruimte te realiseren en 2 gespreksruimtes voor Pit; praktijk voor (arbeids)psychologie.

Willian Pijnenborg van Pit; praktijk voor arbeidspsychologie is geboren op deze locatie, zoals ook haar vader en opa. Deze plek staat voor de wortels in haar familie. Daarnaast heeft ervaart zij de ruimte van de Vlaamse schuur als een pand met een ziel. Het gebouw is meer dan de som der materiele delen, doordat er gewerkt en geleefd is. En juist de littekens van het pand bepalen de identiteit/authenticiteit van het pand. Haar insteek is om zoveel mogelijk de oorspronkelijke sfeer van de Vlaamse schuur (extern en intern) te behouden en verbouwing te richten op het vergroten van comfort en werkruimtes geschikt te maken. Bovendien zijn er aanwijzingen dat ver voor de bouw van deze Vlaamse Schuur Tempeliers op deze plek een rustplek hadden.

Vanuit haar werk als (arbeids)psycholoog richt zij zich bij persoonlijke ontwikkeling op herstel en inspiratie. Hierbij streeft zij niet naar volmaaktheid/perfectie. Maar juist in het erkennen van onze trauma’s, beperkingen en kwetsbaarheid kunnen we kracht en vertrouwen ervaren, om met onze kwaliteiten en talenten naar buiten te treden.

Door vanuit de Vlaamse Schuur te gaan werken in samenwerking met anderen wil zij dat de sfeer van deze ruimte als een uitnodiging voelt om oprecht te zijn. Dit vraagt in de ondersteuning om een verbinding/balans te vinden tussen meerdere lagen in ons, zoals denken, voelen en handelen.

De renovatie en verbouwing van De Vlaamse Schuur bestaat uit het vernieuwen en isoleren van het dak. Bovendien zal er door isolatie aan te brengen in de houten wanden en de gevlinderde cementvloer een comfortabele ruimte gecreëerd worden. De huidige schuurdeuren zullen worden voorzien van kozijnen om meer licht binnen te laten. Er zal een ruime groepsruimte worden gemaakt aan de achterzijde, waarin het zicht naar dak en spanten blijft. Ook in de 2 gespreksruimtes aan de noordzijde zullen spanten zichtbaar blijven. Er wordt naar gestreefd om authentieke delen als o.a. verweerde trapjes, houten deuren en verroestte beugels te behouden.

De exploitatie van het pand aan derden op het vlak van coaching/persoonlijke ontwikkeling/arbeidspsychologie geeft een extra inkomstenbron naast het gebruik als werkruimte voor Pit.

Planning

Contactgegevens

Willian Pijnenborg
Tempeliersweg 46
5076 AK Haaren

T: 06-12839722
E: info@praktijkpit.nl
W: www.praktijkpit.nl

Betrokken partijen

Fotoalbum

... in Het Groene Woud