Verbinding De Helden van Kien met Het Groene WoudProjecteigenaar: De Helden van Kien

Projectbeschrijving

Met De Helden van Kien (voorheen Parkzicht Kienehoef) als centrale locatie wordt Streekpark Kienehoef gerevitaliseerd, wordt het Streekpark aantrekkelijker gemaakt en ontsloten, en wordt verbinding gelegd tussen het streekpark en Het Groene Woud. 

Streekpark Kienehoef is volop in ontwikkeling. In het streekpark waren al een speeltuin en een kinder-boerderij gevestigd, maar er wordt hard gewerkt om het streekpark als geheel nog aantrekkelijker te maken.  In april 2016 opende de Helden van Kien haar deuren en in juni vond de officiële opening van deze multifunctionele horecalocatie plaats. Vanuit De Helden van Kien is ervoor gezorgd dat er een website van het streekpark is zodat bezoekers een goede indruk kunnen krijgen van de historische en toekomstige invulling van het streekpark en wordt de verbinding naar Het Groene Woud gelegd.  

Om bezoekers te helpen om hun weg te vinden binnen Het Groene Woud bestaan er zogeheten ‘bezoekerscentra’. Dit zijn locaties die officieel zijn aangewezen als uitvalsbasis voor dagtrips en bezoeken aan Het Groene Woud. Er zijn er op dit moment acht en in 2017 zal De Helden van Kien als negende bezoekerscentrum gaan functioneren. Naast allerlei nuttige en praktische informatie over Het Groene Woud zal er bijvoorbeeld een thematische fotowand komen. Met de Helden van Kien als centrale locatie, wordt in 2017 de inrichting van het gebied ter hand genomen. Zo wordt volgend jaar bijvoorbeeld het ‘Kienepad’ aangelegd. Bezoekers die dit pad volgen, maken op die manier kennis met alle flora en fauna in het streekpark.  Voor kinderen zullen er speciale speurtochten worden ontwikkeld die zowel uitdagend als educatief zijn en voor volwassenen komen er rondleidingen door het streekpark.

Uiteraard doet De Helden van Kien dit alles niet alleen. Er wordt bijvoorbeeld samengewerkt met de gemeente, Stichting Streekpark Kienehoef, Camping de Kienehoef, Stichting Kinderboerderij Kienehoeve, Mozaïek Dommelvallei en Het Groene Woud. Het streekfonds van Het Groene Woud ondersteunt de revitalisatie van het streekpark en de verbinding met Het Groene Woud zowel praktisch als financieel. 

Foto's: Henri van Doorn

Contactgegevens

Rob Jansen
Bremhorst 1
5491 LR Sint-Oedenrode

T: 06 20 53 88 49
E: info@deheldenvankien.nl
W: http://www.deheldenvankien.nl/home

Betrokken partijen

Fotoalbum

... in Het Groene Woud