Groene Handdruk voor Ad en Ine de Kort

Publicatiedatum: 22 juni 2023

Tijdens de Vriendendag Het Groene Woud 2023 werd Ad de Kort – samen met zijn vrouw Ine -  verrast door Jeroen Naaijkens, voorzitter van Stichting Landschap Het Groene Woud. Hij ontving namelijk een Groene Handdruk voor zijn jarenlange inzet om natuur, landschap en biodiversiteit in Het Groene Woud te versterken.

Kaatsche Plak

Ad doet op zijn eigen manier met veel passie, kennis, overzicht en doorzettingsvermogen. Bijvoorbeeld via Natuurwerkgroep Liempde, Stichting Natuurprojecten Liempde en Populierenwerkgroep Liempde. Zij kunnen altijd een beroep op hem doen. Daarnaast heeft hij de daad bij het woord gevoegd, door samen met zijn vrouw Ine een stuk grond te kopen aan de Kaatsche Hoeve in Gemonde, aan de oevers van de Beeksche Waterloop, en dit in te richten als natuurgebiedje. Ze noemden het De Kaatsche Plak. Dat het resultaat er mag zijn, werd op zondag 11 juni door de circa zestig deelnemers van de Vriendendag Het Groene Woud met eigen ogen bewonderd. Onder het toeziend oog van o.a. een buizerd, meerdere ooievaars en een aantal hazen Omdat Ad en Ine graag willen dat ook anderen kunnen genieten van het mooie stukje natuur, en er wellicht door geïnspireerd raken, is het opengesteld via een wandelpoortje en staat er een robuuste zitbank.

Groen compliment

Een Groene Handdruk is een welgemeend compliment aan iemand die zich vrijwillig inzet voor het bevorderen van natuur, landschap, biodiversiteit en/of erfgoed in zijn/haar directe omgeving. Het Groene Woud vindt het nemen van eigen verantwoordelijkheid voor het mooier maken van ieders eigen leefomgeving belangrijk De Groene Handdruk bestaat uit een fysieke trofee van stevig karton in de huisstijl van Het Groene Woud en een geldbedrag van 350 euro. Dat mag door de ontvanger worden besteed aan een zelf te bepalen goed doel. Vaak is dat iets wat goed past binnen de activiteiten waar hij/zij/de organisatie mee bezig is.

Voor meer informatie over Groene Handdrukken kun je contact opnemen met Johan van Cuyck, medewerker van Het Groene Woud, via 06-18303473 of info@hetgroenewoud.com.

Ad en Ine de Kort ontvangen de Groene Handdruk uit handen van Ger van den Oetelaar - Foto: James van Leuven.

Share this article

 

Overige berichten

... in Het Groene Woud