De eerste echte Het Groene Woud Houtmarkt

Publicatiedatum: 02-06-2014

Echte ondernemers gebruiken populier! Onder dat motto vindt op vrijdag 20 juni aanstaande van 13.00-16.00 uur de eerste Het Groene Woud HOUTMARKT plaats in de Hopest bij de Schaapskooi, Martemanshurk 12 in Schijndel.

Meubelmakers, houtverwerkers, recreatieondernemers, kunstenaars, multidisciplinaire boeren, architecten, liefhebbers en andere belangstellenden: Je bent van harte welkom!

De volledige uitnodiging voor de houtmarkt is hier te downloaden.

 

De waarde van populierenhout

Hout is zoveel meer dan hout. Hout, en zeker ook populierenhout, vertel een verhaal. Een sterk verhaal, van grote waarde voor jou als ondernemer. Door populierenhout uit Het Groene Woud te gebruiken vertel je als ondernemer dat je betrokken, gedreven en vernieuwend bent. Door populierenhout te gebruiken voor de vloer in je restaurant, als constructiehout voor een Vlaamse Schuur of als potdekselmateriaal in je landwinkel straal je uit waardegericht te ondernemen. Dat is letterlijk van grote waarde in deze tijd.

Een doel dat hout snijdt

De eerste Het Groene Woud Houtmarkt wil duurzame ondernemers in Het Groene Woud bewust maken van de meerwaarde van populierenhout en hen zo stimuleren meer en vaker gebruik te maken van dit prachtige streekproduct. Innovatieve technieken en nieuwe toepassingsmogelijkheden maken populierenhout tot een hoogwaardig en duurzaam materiaal. Bovendien draagt het gebruik van populierenhout bij aan het MVO-beleid van je bedrijf.

Programma

13.00 uur            

Ontvangst met koffie en thee

13.30 uur            

Spreker 1: Job Wittens (Praedium Coöperatie) over de toegevoegde (marketing)waarde van populierenhout uit Het Groene Woud.

Spreker 2: Renz PijnenBorgh (Buro Archiservice) over duurzaam bouwen (met gebruik van populierenhout) en voorbeelden uit de praktijk.

14.30 uur

Creatieve werksessies onder leiding van experts om samen ideeën concreter te maken, vragen te stellen en ‘populierendeals’ te sluiten

15.45 uur            

Plenaire terugkoppeling

16.00 uur

Borrel

17.00 uur            

Einde

Praktische informatie

Bij interesse kun je je per e-mail opgeven via pvlimpt@praedium.eu

Wacht hier niet mee, het aantal plekken is beperkt.

Ook voor meer informatie of bij vragen kun je contact opnemen via dit mailadres.

Deelname aan de eerste Het Groene Woud Houtmarkt is gratis.

De eerste Het Groene Woud Houtmarkt is een initiatief van onderstaande groep bevlogen betrokkenen die populierenhout uit en in Het Groene Woud op de kaart willen zetten. Dit vanuit de overtuiging dat de populier in Het Groene Woud enkel te behouden is door grip te krijgen op de totale keten, van opkweken, aanplanten en beheren tot oogsten, verkopen, verwerken en het uiteindelijke gebruik. De eerste Het Groene Woud Houtmarkt richt zich met name op de laatste fasen van deze keten.

Wij hopen van harte je te mogen ontvangen op vrijdag 20 juni aanstaande!

Frans van Boeckel (Landgoed Velder)

Frans van Beerendonk (Stichting Streekfestival Het Groene Woud)

Rien van de Laar (Populierenwerkgroep Liempde)

Arjan van der Zee (Staatsbosbeheer)

Job Wittens (Praedium Coöperatie)

Paul van Limpt (Praedium Coöperatie)

 

 

 

Paul Hazenberg eerste BodemTopper van Carbon Valley - Klinkende cijfers voor opbouw organisch stofgehalte en stikstofleverend vermogen
16 maart: start ambassadeurscursus in Nationaal Landschap Het Groene Woud
Kartuizer heggenvlechtdag in Het Groene Woud
Filmpje over het project Kloppend Hart van Het Groene Woud, gepresenteerd tijdens de slotmanifestatie Landschappen van Allure
Jaarthema Landschapsfonds onderstreept unieke kenmerken Van Gogh National Park: Ruim baan voor kleine landschapsprojecten in Het Groene Woud
Studenten KW1College houden Open Keuken met historische fruitrassen
Bodemonderzoek met een onderbroek - Project Carbon Valley op de radio!
Winnaars boeken bekend! - Word Vriend, win een boek en ontvang communicatiesteun vanuit Het Groene Woud
Position paper Mozaïek Dommelvallei biedt bestuurders en politici handreikingen in gebiedsopgaven
... in Het Groene Woud