Gebied

Het gevarieerde en waardevolle landschap van Het Groene Woud ligt binnen de steden Eindhoven, Tilburg en 's-Hertogenbosch. Hier, in deze groene long, lopen stad en land naadloos in elkaar over. Dankzij intensieve samenwerking tussen en grote betrokkenheid van overheid, bedrijfsleven, organisaties en burgers is Het Groene Woud van én voor iedereen; er valt volop te ontdekken, te beleven, te bewonderen en te genieten van een kleinschalig landschap, gevarieerde natuur, waardevolle cultuurhistorie en authentieke dorpjes. Sfeervolle horecagelegenheden, gezellige pleisterplaatsen, een breed aanbod aan activiteiten en unieke evenementen bieden inwoners en publiek de dynamiek die een mens goed doet. In Het Groene Woud zijn landschap, natuur en gastvrijheid innig met elkaar verbonden, waardoor iedereen zich welkom voelt in dit bijzondere Brabantse Nationaal Landschap.

De geschiedenis van het gebied gaat terug tot de laatste ijstijd. Tegenwoordig liggen er 21 natuurgebieden in Het Groene woud, die samen met veel bijzondere landschapselementen zorgen voor de kenmerkernde identiteit. Typerend voor Het Groene Woud is ook de grote biodiversiteit. Er leven honderden soorten zoogdieren, vogels, vlinders, kevers etc.

Lokale Omroep Schijdel (LOS) maakte onder de naam 'Blik op Het Groene Woud' een leuk filmpje over de prachtige natuur van Het Groene Woud, onder andere die van De Mortelen. Bekijk hier het filmpje.

... in Het Groene Woud